foradia cdturisme

Caixa Ontinyent posa en marxa un centre de Dia de Salut Mental

Estarà ubicat a Ontinyent i aquesta iniciativa es podrà dur a terme gràcies a l'ajuda de l'Associació per a la Defensa i Integració dels Malalts Mentals d'Ontinyent (ADIEM)

L’Obra Social de Caixa Ontinyent ha firmat un conveni de col·laboració amb l’Associació per a la Defensa i Integració dels Malalts Mentals d’Ontinyent (ADIEM), per tal de posar en marxa un Centre de Dia de Salut Mental en aquesta localitat.

Amb aquest servei es pretén millorar el que ja ofereix el Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS), també implantat per l’Obra Social d’aquesta entitat financera.

El nou centre estarà destinat a persones amb malalties mentals més greus i tindrà una capacitat de 15 persones, que se sumaran als 73 que ja atén el CRIS.

Per tal de poder dur a terme aquest projecte l’entitat ha cedit un local de 400 m² que està valorat en 190.000 euros, i ADIEM es farà càrrec de les obres de rehabilitació i d’equipar aquestes instal·lacions, el que suposa una inversió de 230.000 euros. A més a més, comptaran amb una subvenció per part de l’Ajuntament d’Ontinyent de 150.000 euros.

Segons ha explicat Antonio Carbonell, president de Caixa Ontinyent, aquestes actuacions són prioritàries per a l’entitat i que: “som conscients de la gran necessitat de recursos per a atendre persones amb malalties mentals greus i compromesos a millor la qualitat de vida d’ells i de les seues famílies“. Carbonell ha volgut destacar que: “aquest compromís sorgeix fa quasi 25 anys amb ADIEM i la nostra Obra Social segueix ací, acompanyant-nos quan el necessiten. Això és el que fa especial a Caixa Ontinyent, l’única caixa d’estalvis valenciana i, per tant, l’única que reverteix ací part dels seus beneficis en la nostra gent“.

Per la seua part, Vicente Sanchis, president d’ADIEM, ha valorat aquesta signatura així: “és motiu de satisfacció i agraïment. Una vegada més, a col·laboració entre Caixa Ontinyent, l’Ajuntament d’Ontinyent i ADIEM, fa possible dotar d’un recurs àmpliament demandat i reivindicat per a l’atenció de persones amb Malaltia Mental d’Ontinyent i de la Vall d’Albaida. A més, la seua proximitat amb el CRIS possibilitarà sinergies entre ambdós centres“.

S’espera que les obres comencen la pròxima setmana i que es puga obrir el centre a finals d’aquest any.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *