foradia aproop

David, no guardes la bandera!

Article per Samuel Medina

Aquest cap de setmana arreu de l’Estat Espanyol hem vist gran quantitat de manifestacions impulsades per l’extrema dreta on, suposadament, demanaven “LIBERTAD”. Amb aquesta excusa, totes hem sigut observadores de la violència verbal cap a dones, migrants i el col·lectiu LGTBI i de l’exhibició de símbols pre-constitucionals (la “bandera del aguilucho” per als amics). Per exemple, en la manifestació de Barcelona hem vist com s’insultava a David, un xic amb la bandera LGTBI, al crit de “maricón” i “hijo de puta”, mentre els seus amics li recomanaven guardar la bandera. Eixa és la “llibertat” d’aquesta gent que oneja banderes des de cotxes descapotables.

Hem vist com mentre en els barris més humils les cues per arreplegar menjar augmenten dia a dia, en els barris més rics grups de gent es llançaven al carrer, amb la cassola en la mà i la bandera “rojigualda” a l’esquena com si fóra la capa de Superman. Els mateixos que exigien responsabilitats i dimissions per la Manifestació Feminista del 8 de març, quan al País Valencià hi havia 1 mort per la COVID-19, ara es manifesten sense complir les mesures sanitàries ni respectar la distància de seguretat… Supose que més de 28000 morts arreu de l’Estat Espanyol no els pareixen suficients i han d’eixir a celebrar-ho com si hagueren guanyat el Mundial de Futbol. El que queda clar és que la seua preocupació no era el 8 de març ni la salut, sinó l’existència del feminisme i la lluita per la igualtat.

I què fa el govern “progressista” del PSOE i Podemos? Com es justifica l’actuació de la policia, saludant somrient als manifestants radicals de l’extrema dreta? S’actuaria igual si fóra una manifestació de lluita pels drets socials? Totes sabem que no, i és incomprensible que açò estiga passant amb un govern suposadament d’esquerres. És decebedor que es permeta que l’extrema dreta i el “pijerío” actue en aquesta “Rebelión de los Cayetanos” com si fóra superior a les normes que la resta hem de complir.

Per què aquesta permissivitat i poca formació de qui se suposa que ha de garantir els nostres drets? Per exemple, des de Joves amb Compromís Alcoi, jo mateix ja en novembre de 2018 demanava al govern municipal del PSOE que es formara a la nostra policia en compliment de la Llei Valenciana LGTBI, una demanda compartida pel col·lectiu LGTBI alcoià. Res s’ha fet des d’aleshores… Un any i mig després, seguim esperant.

Mentrestant, només ens queda la unitat i lluita de les demòcrates, de les dones, de les antifeixistes, del col·lectiu LGTBI i de les migrants, perquè juntes som més fortes. Per això, ara més que mai: David, no guardes la bandera!

Font: Samuel Medina, Joves amb Compromís./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *