foradia cdturisme

300 persones de les comarques centrals es reuneixen a Alcoi per celebrar el Dia de l’Orgull LGTBIQ+ 2020

Per segona vegada amb una concentració a la Plaça Espanya alcoina s’ha celebrat a Alcoi el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

A Alcoi el col·lectiu LGTBI MARIola amb el suport de diferents col·lectius feministes, antifeixistes i altres grups de joves de diverses comarques, es van reunir vora 300 persones per a commemorar el 28 de Juny, el dia de l’Orgull LGTBIQ+ 2020.

Des del col·lectiu LGTBI MARIola i la de col·lectius participants, “s’ha pretès recordar amb aquest acte que mai no hem de descuidar la lluita pels drets de les persones LGTBIQ+, i s’ha de mantenir la defensa de valors universals com la llibertat i la igualtat, siguis qui siguis i estimes a qui estimes”.

Degut a les extraordinàries circumstancies que estem vivint per la pandèmia del Covid-19 es van extremar les mesures de seguretat, amb mascaretes, gel desinfectant i mantenint les distancies entre persones. 

Abans de la lectura del manifest, on es recordava la discriminació que pateixen encara les persones per la seua identitat, raça o orientació sexual, es va denunciar l’acte vandàlic i homofòbic que va tindre lloc a Ibi recentment:

Un mural, pintat per l’artiste Fefeto, que representava a dues dones besant-se va ser cobert amb pintura negra i un missatge d’odi cap a les persones LGTBIQ+.

Amb la pacifica i respectuosa concentració que va tindre lloc a Alcoi, encara més nombrosa que la del any anterior i amb el mateix esperit reivindicatiu, es va fer patent que les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals poden viure i mostrar-se com són al nostres pobles i als nostres carrers. Perquè els espais i els drets són de totes les persones i per a totes les persones.

Font: Diana Sanus./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *