foradia subscriutegrat

Podem demana avançar en la creació de l’empresa pública de l’Aigua per iniciar la desprivatització

Podem demanarà al proper ple de l'ajuntament d'Alcoi la creació de la taula per a la redacció dels estatuts de l’empresa pública de l’aigua per a la remunicipalització d’aquest servei bàsic

La creació d’una comissió per a redactar els estatuts de l’empresa pública de l’aigua és “el tret de sortida necessari per iniciar la desprivatització del servei”, afirmen des de la formació morada. A més a més, Podem estima necessari “avançar al màxim els terminis” de la remunicipalització de l’aigua. 

Podem té l’objectiu de recuperar la gestió directa, “millor i més eficient” de l’aigua”. I deixar les privatitzacions que “encareixen i no milloren” el servei.

La recuperació de serveis bàsics privatitzats és un dels acords amb el Govern Municipal del PSOE per a l’aprovació del pressupost municipal d’aquest any.

“Ha arribat l’hora de fer complir els acords als que vam arribar i estem convençudes que així serà. Iniciant d’aquesta forma un camí cap a la desprivatització dels serveis bàsics de la ciutat”, així ho afirma Cristian Santiago, portaveu de Podem a l’ajuntament d’Alcoi.

La vigència del contracte del servei d’aigua amb Aquàlia acaba el mes de juliol. El Govern Municipal té previst de demanar una prórroga d’un any.

Podem recorda que l’ajuntament està sotmès a un pla econòmic i financer que impossibilita, a hores d’ara, crear una empresa pública, però entenen, que “s’ha de treballar, fer els deures i estar preparats per a recuperar el servei al llarg del 2021, si les condicions normatives ho permeten, o el més aviat possible.”

El 28 de juliol de 2010, amb la Resolució 64/292, l’Assemblea General de les Nacions Unides reconèix l’aigua i el sanejament com a drets fonamentals. Per aquests motius, “el reconeixement de l’aigua com un dret humà, un dret bàsic per a la vida, obliga encara més a les administracions públiques a revertir les privatitzacions que es van fer en el seu dia.” conclou el portaveu de Podem.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *