lasarga ajualcoitel

1.700.000 euros per a realitzar obres dins del Pla Reactiva Alcoi

Ja s'han executat més de 267.650 euros en contractes menors, i sempre que ha sigut possible s'han contractat empreses situades en el nostre territori

El Pla Reactiva Alcoi que ha impulsat l’Ajuntament d’Alcoi està intentant ajudar a la quantitat més gran de sectors econòmics i socials davant aquesta crisi que ha provocat la Covid-19, En aquest pla s’han inclòs diferents mesures tributàries i ajudes directes per a l’hostaleria, el comerç, la cultura i també per a reactivar el sector de la construcció.

La realització d’obres, a banda de millorar la ciutat, també suposa la reactivació d’empreses de la construcció i dels sectors relacionats. Amb aquest tipus d’obres adjudicades amb contractes menors s’ha afavorit a la contractació de persones del nostre territori.

Fins ara s’han executat, tenint en compte el mes de maig un total de 267.650 euros en contractes menors d’obres, que sempre que ha sigut possible, s’han adjudicat a empreses locals o de les nostres comarques.

Entre les obres realitzades amb major import trobem la reparació de la coberta del Templete de la Glorieta, amb un import de 24.046 euros, el condicionament d’una zona per a gossos al parc de Cantagallet, per 38.000 euros, la reparació de la coberta del bar del poliesportiu, que ha costat 23.000 euros, o les actuacions de manteniment al camí de les Llacunes, que ha tingut un pressupost d’uns 30.000 euros.

També s’ha reposat el cablejat al barri de Els Clots, s’han fet actuacions al cementeri, s’ha reparat la coberta de la nau municipal del carrer Músic Gonçal Blanes, s’han millorat els parcs infantils, s’ha millorat la zona de vianants dels ponts de La Petxina i de Maria Cristina, s’han fet un canvi en les lluminàries d’algunes zones, instal·lació de sistema acústic per invidents en els pas de vianants i, per últim, s’han post alarmes en edificis municipals i en un centre educatiu.

Com ja hem dit aquestes actuacions ajuden a donar treball a gent de la localitat i a més, a millorar la imatge d’Alcoi.

Jordi Martínez, regidor d’Obres i Serveis, ha destacat aquesta aposta per les empreses del territori: “Tal com vam anunciar al presentar el Pla Reactiva Alcoi, volíem impulsar les obres a través de contractes menors, sol·licitant 3 pressupostos sempre que fóra possible a empreses de les nostres comarques, ajudant així a la reactivació econòmica del sector de la construcció i les seues empreses auxiliars, i afavorir també la contractació de professionals de la nostra terra. En l’acumulat de maig, tenim més de 265.000 euros executats en obres menors, un bon impuls de l’obra pública que també suposa una millora per a la ciutat, executant millores xicotetes però importants“.

També cal destacar que s’han fet altres obres amb contractes oberts que ascendeixen a prop del 1.500.000 euros, com per exemple l’obra per a reurbanitzar el carrer Sant Francesc, amb un pressupost de més de 400.000 euros, o les obres de segona fase de millora del clavegueram en el barri de Els Clots amb 132.385 euros.

El Poliesportiu també s’ha beneficiat d’aquests contractes, com la de l’obra d’ampliació, amb un pressupost de 690.118 euros, i la coberta de la pista exterior, amb 250.000 euros.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *