foradia pressupostparticipatiualcoi

Albaida arriba a un acord amb la Manco de la Vall d’Albaida i Caixa Ontinyent

Es tracta d'un acord de cessió de crèdit amb Caixa Ontinyent, en el qual la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida ingressarà 1.352.220 euros de l'entitat bancària, transferint el crèdit que mantenia amb el municipi a la caixa

L’Ajuntament d’Albaida i la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida han arribat a un acord de cessió de crèdit amb Caixa Ontinyent, de tal forma que la Mancomunitat ingressarà 1.352.220 euros de l’entitat bancària, transferint el crèdit que mantenia amb el municipi a la caixa.

Aquesta mesura és un gran pas en la solució del deute històric que tenia l’Ajuntament d’Albaida per l’impagament del fem des de l’any 2006 amb la Mancomunitat.

Des de l’any 2015, aquest deute estava acordat que es pagara amb un fraccionament mensual, i es va renegociar a finals de 2016 on es van marcar les condicions actuals de la quantia de les mensualitats a abonar amb un interés del 3%.

L’Ajuntament d’Albaida ha assumit cadascuna de les seues obligacions des d’aquest moment: abonar el deute i el rebut del fem mensual corresponent a la prestació del servei de recollida i transport.

Ara, Caixa Ontinyent serà qui gire el rebut del préstec per 12.357 euros mensuals, fins a desembre de 2030.

Josep Albert, alcalde d’Albaida ha explicat que: “és un gest molt important i simbòlic per a la ciutat d’Albaida, ja que econòmicament no suposa cap canvi en la situació que hi havia fins ara, però aquesta cessió de crèdit dotarà de liquiditat a la Mancomunitat i servirà molt per a ajudar en la tasca mampresa cap a l’estabilitat econòmica de la Mancomunitat“. A més, ha afegit que: “gràcies a aquesta injecció de capital, es podrà afrontar el pagament de les factures de personal autònom, així com, de xicotetes i mitjanes empreses de la comarca, en uns moments on les administracions hem de ser part de la solució i no del problema“.

Per part de la Mancomunitat, Vicent Gomar, el seu president, ha manifestat que: “des de la Mancomunitat es treballa per aconseguir una gestió eficient dels serveis mancomunats pels 34 municipis de la Vall d’Albaida, per a encarar de la millor forma possible el present i el futur, per això, treballem amb tots els pobles i ciutats que la conformen per a buscar la millor manera de resoldre els problemes del passat, però que ens afecten tant en el present“.

Gràcies al Pla d’Ajust Econòmic que està seguint l’Ajuntament d’Albaida, està generant la confiança necessària per a poder afrontar el pagament del seu deute i situar-lo dins dels paràmetres de la normalitat.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *