foradia subscriutegrat

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i la Mancomunitat de la Vall d’Albaida presenten ‘Senderisme entre muntanyes 2020’

Les rutes seran gratuïtes i tindran lloc els caps de setmana de setembre a desembre i, amb la natura com a element comú, permetran conéixer la història, el patrimoni, la fauna i la flora de les comarques

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat torna a col·laborar amb la Mancomunitat de la Vall d’Albaida per a oferir una completa programació de rutes guiades de setembre a desembre amb una nova edició de Senderisme entre muntanyes.

Després de l’èxit d’assistència de les anteriors edicions, les rutes tornaran el primer cap de setmana de setembre, amb una ruta pels poblets del riu a Sempere i la senda dels nevaters de Salem a la Barcella, i finalitzaran el 19 de setembre amb la ruta del solstici d’hivern a l’arc de Santa Llúcia a Penàguila. 

Les rutes són gratuïtes però es requereix inscripció en línia mitjançant aquest formulari web, fins al dijous abans de cadascuna de les rutes. El nombre d’assistents és limitat.

Enguany la programació inclou un codi de colors amb què distingir el perfil al qual s’adreça cadascuna de les rutes, amb el color verd per a les rutes familiars (de fins a 5 kilòmetres), rutes estàndard de dificultat mitjana (de fins a 10 kilòmetres) i rutes nivell expert (de més de 10 kilòmetres). 

El programa de Senderisme entre muntanyes té com a objectiu promoure el coneixement dels paratges i serres de les comarques veïnes, així com el seu patrimoni i la seua flora i fauna. A les rutes programades es podrà gaudir de rutes botàniques, ornitològiques o micològiques, i conéixer les caves de neu, els riuraus de la zona o els antics oficis vinculats al territori, entre altres. 

Iván Jover, Gerent de Turisme de la Mancomunitat, destaca Senderisme entre muntanyes com “una oportunitat per a gaudir de la natura i practicar esport mentre s’aprofundeix en el coneixement dels recursos més importants de la nostra geografia”. 

Es tracta de la tercera edició en què participa la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, enguany amb rutes a 8 municipis:

  • Muro 10 d’octubre,
  • l’Alqueria d’Asnar 11 d’octubre,
  • Cocentaina 14 de novembre,
  • Alcoleja 28 de novembre,
  • Banyeres de Mariola 5 de desembre,
  • Agres 6 de desembre,
  • Alcoi 13 de desembre i
  • Penàguila 19 de desembre

Les rutes començaran a les 9 del matí des de l’Ajuntament del municipi, excepte en els casos en què s’especifique un altre punt o horari a la 

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *