foradia cdturisme

Esquerra Unida demana que el PP torne els diners públics sostrets per assignar-los a la lluita contra el Covid-19

Estefania Blanes: “Si el PP no portara tants anys impedint fer justícia en memòria històrica ara no caldria invertir en aquest apartat”

Després del saqueig sistemàtic dels populars, durant més de vint anys governant a la Generalitat i les institucions públiques de la Comunitat Valenciana, ara també pretenen continuar aquest saqueig privant el reconeixement a les famílies que van ser víctimes i assassinades pel franquisme.

Estefania Blanes, la diputada d’Esquerra Unida i portaveu adjunta del grup d’Unides Podem a les Corts Valencianes, va eixir al pas de la proposta del populars per a que les partides de Memòria Històrica foren destinades a la lluita contra la Covid-19.

La portaveu adjunta d’Unides Podem va demanar al PP que, “es destine a la lluita contra el coronavirus els diners que s’han emportat els seus dirigents. El saqueig sistemàtic institucionalitzat és el que ens ha empobrit a les valencianes i els valencians”.  

Per tant continua Blanes , “una quantitat incalculable de diners la major part de la qual mai tornarà a les arques públiques i, per tant, no podrem destinar a serveis públics ni a l’atenció a les persones, ni a res”.

Així eren els temps del govern del PP amb l’únic fi d’enriquir-se furtant els diners de les valencianes i valencians. Malgrat que s’ha anat comprovant als jutjats en les múltiples causes obertes arreu del territori valencià, on han estat condemnats.

Molts valencians encara estan en ‘shock’, per les despeses que van sostreure els populars del Fons de Solidaritat i aon les van destinar, l’escandalós cas Blasco, l’exconseller popular actualment a la presó.

Una vegada més la diputada d’EUPV lamenta que el PP utilitze les polítiques de memòria històrica per fer demagògia i electoralisme, “ens tenen acostumades a mostrar la seua aversió a la justícia democràtica i a la memòria històrica: al cap i a la fi, no fan altra cosa que demostrar veritablement el poc respecte que tenen per la democràcia“. 

Cal insitir que encara hui en dia, després de més de vuitanta anys continuen soterrades a les foses comuns milers de persones assassinades pel franquisme, sense poder fer justícia, tindre un sepeli digne ni entregar el cos als seus familiars.

La diputada a les Corts Valencianes insiteix, “si durant tants i tants anys no s’hagueren dedicat a impedir complir amb els mínims exigibles a una societat democràticament normal”, per fer complir la Llei de Memòria “amb les víctimes dels dos bàndols de la guerra civil i de la dictadura“. A hores d’ara “no seria necessària cap inversió“.

Globalment en qualsevol sistema democràtic consolidat s’haurien d’haver cobert ja aquests mínims de justícia, veritat i reparació, tal i com ens ha recordat una vegada rere l’altra la pròpia ONU, i “així ho està acomplint per fi el govern del Botànic”, conclou Estefania Blanes.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *