foradia subscriutegrat

El document de peatonalització és incomplet

Elisa Guillem "la part social i econòmica del document de peatonalització centre queda incomplet"

Elisa Guillem del grup municial Compromis Alcoi ha emés una nota de premsa explicant la seua opinió sobre el procés de peatonalització, reproduïm íntegrament.

El govern presumeix de estar treballant en la rehabilitació del centre però, el document presentat per a la conversió de vianants del centre no aporta cap solució a aspectes importants per a la rehabilitació del centre com la cohesió social, l’impuls de l’activitat econòmica, o la regeneració urbana, anomenats al document però, sense cap mena d’accions previstes. A hores d’ara estan en marxa les obres de Sant Francesc i Placeta de la Creu Roja, una de les accions aprovades per la Mesa del Centre ara fa més de dos anys.

La regidora de Compromís declara que “Estem parlant d’una futura conversió de carrers en zones de vianants, bona notícia, el centre actualment és dels vehicles, però tallar un carrer no soluciona res si no va acompanyat de mesures socials i econòmiques i tenim el cas de Sant Francesc. Les obres per elles mateixes no ens ajudaran, necessitem més inversió, una regulació real dels espais urbans on hi haja espai per a terrasses, vianants, bicicles i altres vehicles de mobilitat. Necessitem recuperació d’habitatges, d’espais comunitaris… és cert que el barri està molt despoblat però, tal vegada siga una oportunitat per poder recuperar-lo de forma sostenible, d’intervindre en l’obertura de comerços per buscar l’equilibri entre serveis, comerç tradicional, hostaleria i artesania. Tenim l’oportunitat de fer un barri envejable. O som valents ara o molt possiblement aviat, serà massa tard”.

Guillem afirma que «Compromís ha donat suport a aquestes iniciatives i n’ha presentat de pròpies. Vàrem recolzar les jornades presentades per AlCentre, on col·laboraren experts com Josep Sorribes i Néstor Novell, autors de l’actual pla de la Mesa del Centre que, recordem era per a quatre anys i en portem més de tres i no hem fet ni la meitat dels acords. Pensem que l’administració ha d’anar un pas per davant i sembla que el govern de Toni Francés està improvisant, malgrat tindre estudis i plans de mobilitat des de fa anys. És per això que cal ser rigorosos doncs els veïns i comerciants del centre ja estan prou espatllats després d’anys de dificultats, i no estan per a fer experiments, necessiten una resposta eficaç».

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *