lasarga ajualcoitel

Aprovat el projecte modificat per a reurbanitzar el carrer Sant Francesc

El procés de licitació segueix endavant seguint els terminis corresponents, segons explica l'Ajuntament d'Alcoi

Segueix el procés de licitació de la reurbanitzció del carrer Sant Francesc. El darrer pas ha estat l’aprovació de la modificació del projecte que es va fer en la darrera Junta de Govern. El següent serà fer que les empreses es puguen presentar per dur endavant l’obra.

L’Ajuntament d’Alcoi explica que, tal i com es va anunciar a finals de gener, va presentar per ser finançat per Fons Feder de la Unión Europea, dins de l’EDUSI, el projecte de millora de l’accessibilitat i reurbanització del carrer Sant Francesc i les places de la Creu Roja i Ramón y Cajal.

Aquest projecte està valorat en 404.000 euros; el 50% del finançament anirà a càrrec dels fons Feder de la Unió Europea, per valor de 10 milions d’euros per la creació d’una ciutat intel·ligent, sostenible i integradora. Tal com es va dir el projecte es trobava a l’espera de rebre l’autorització definitiva que permetrà generar el 50% del crèdit i així licitar l’obra que té previst un termini d’execució màxim de 3 mesos.

L’autorització va arribar en juliol, i aleshores es va fer el següent pas, que va ser la revisió del projecte pels diferents departaments, tal com marca la normativa. El departament d’Arquitectura va proposar unes modificacions al projecte que s’han dut endavant i s’han vist materialitzades en el document que ha aprovat la Junta de Govern.

El procés no ha parat en cap moment, està seguint el seu curs, els tècnics estan fent la seua feina i no han estat aturats, vull agrair públicament el treball dels tècnics municipal“, explica la regidora de Comerç, Vanessa Moltó.

El projecte consisteix en una plataforma única d’ús mixt tant en el carrer Sant Francesc com en les places de Ramón y Cajal i la Creu Roja, que aprofitarà per a les funcions de pas, d’estada i d’activitat, amb una circulació de vianants còmoda, segura i contínua. Tindrà un paviment de qualitat i funcional, serà de pedra natural per a les zones de vianants, ja que el granit aporta un efecte visual particular i una alta resistència al desgast, també hi haurà llambordes de llosa color òxid per a les zones de vianants amb accés vehicular per al veïnat i serveis, amb un paviment tècnic de llambordes per a superfícies de trànsit. Tot aquest paviment és autonetejable, té un gran poder antiadherent i hidrofòbic, a més d’una gran resistència al lliscament.

L’Ajuntament recorda que aquesta plataforma única en la placeta de la Creu Roja solucionarà el problema d’accés a la vorera de la porta d’accés per a persones amb mobilitat reduïda de l’Àgora. Tot i això, tal com també s’ha anunciat hi ha un projecte per adequar aquest edifici. En relació a l’aparcament i al trànsit, la reurbanització només afecta a Ramon i Cajal i ja s’han estudiat els efectes de la mateixa per part de la Regidoria de Mobilitat per posar les mesures oportunes.

Font: Redacció./


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *