foradia subscriutegrat

Patricia Blanquer: “es destinaran 337 milions d’euros per a ajudar a 280.000 valencians en situació de vulnerabilitat”

A més, unes 16.000 empreses i autònoms de la província d'Alacant reben préstecs ICO per un valor de 2.400 euros, segons les dades del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital

Estem en una situació en la qual moltes empreses, autònoms, i persones en situació de vulnerabilitat necessiten més que mai les ajudes de les administracions.

Segons ha explicat la diputada nacional en el Congrés, Patricia Blanquer: “els recursos posats pel Govern a través de la línia d’avals de l’ICO són importants per tal d’assegurar el finançament de pimes i autònoms davant la crisi sanitària de la Covid-19“.

Les dades del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital han reflectit que un total de 15.908 empreses de la província d’Alacant s’han acollit, fins al 31 de maig, a la línia d’avals de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), per un import de 2.425’7 milions d’euros, és a dir, 4 de cada 10 empreses de la Comunitat Valenciana són de la província d’Alacant. Per a la diputada socialista: “es tracta d’una mostra de què aquesta fórmula de finançament, garantida a través de la línia d’avals, està arribant al sector econòmic de la nostra província“.

El Govern d’Espanya va aprovar diferents avals a empreses i autònoms per aquesta crisi, i fins a la data del 31 de maig s’han realitzat 22.397 operacions relacionades a Alacant. A hores d’ara, es calcula que és possible que ja siguen 23.000 els beneficiats.

Com ha explicat la diputada alcoiana, al mes de maig es va aprovar el quart tram de línia d’avals prevista pel Govern de fins a 100.000 milions d’euros, xifra que se sumava als 24.500 euros aprovats anteriorment i als 20.000 que es van llançar en un principi. L’objectiu d’aquestes ajudes és cobrir, amb caràcter retroactiu, els crèdits concedits per les entitats financeres des del dia 18 de març. “El Govern ha confirmat que es posarà en marxa el cinqué i últim tram de 20.000 milions d’euros quan s’esgoten els anteriors, i si fa falta major liquiditat per part de les empreses, es possibilitaran els mecanismes de liquiditat necessaris“, ha explicat Blanquer.

La diputada socialista és la portaveu en la Comissió D’Hisenda al Congrés dels Diputats, i ha recordat que: “aquestes ajudes se sumen a altres mesures que ha pres el Govern per a donar suport a la Comunitat Valenciana des de l’inici de la pandèmia, com és el cas dels 600 milions que arriben cada mes per a cobrir els ERTEs”.

A més a més, Patricia Blanquer ha assenyalat que: “gràcies a l’Ingrés Mínim Vital, es destinaran 337 milions d’euros per a ajudar a 280.000 valencians i valencianes que estan en una situació de vulnerabilitat“.

També les autonomies són beneficiaris d’una mesura sense precedents, ja que també reben l’ajuda dels Fons No Reemborsable, que suposa una xifra de 16.000 milions d’euros. Segons ha indicat la política alcoiana, són: “uns fons que els seus criteris de repartiment seran especialment positius per a la Comunitat Valenciana, i que, per primera vegada, obrin la porta a un repartiment just amb la nostra terra“.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *