foradia subscriutegrat

Finalitza l’última fase de rehabilitació del grup d’habitatges Sant Jordi a l’Eixample

Ja han acabat les obres de l'última fase del grup d’habitatges Sant Jordi, un projecte pendent des de 2011 • Maria Baca, regidora d’Habitatge destaca la finalització del projecte pendent del PP des de 2011: «Una vegada més, aquest govern ha donat solució a un problema heretat"

El barri de l’Eixample ha vist acabades per fi, la millora de 20 habitatges situats al carrer Entença 3 i 5, i Espronceda número 3 d’Alcoi. S’ha dut a terme la rehabilitació de les cobertes i façanes, unes obres que tindran un cost total, finançat per la Generalitat Valenciana, de més de 500.000 euros.

Maria Baca, regidora d’Habitatge destaca la finalització del projecte pendent des de 2011: «Una vegada més, aquest govern ha donat solució a un problema heretat del Partit Popular, un problema que afectava a més a més a 20 famílies de la nostra ciutat en un dels béns més necessaris per a qualsevol persona, el seu habitatge.».

«Vull donar les gràcies als propietaris per la paciència que han tingut amb tants anys d’espera i que finalment han vist finalitzada una actuació molts anys després del seu anunci», ha afirmat la regidora d’Habitatge.

En aquesta segona fase s’ha actuat en les façanes, cobertes i elements exteriors, amb un preu de licitació de 131.340,21 euros i va ser adjudicada per 130.995 a Cantó Obras S.L.U.

Cal recordar, que la primera fase va consistir en la rehabilitació de l’interior dels habitatges, va solucionar les humitats en els entresòls, l’estat de les cobertes i instal·lacions interiors i va consolidar el paviment de les plantes baixes. També es va actuar als patis dels tres immobles objecte de l’obra.

Les obres a l’interior dels habitatges s’acabaven a principis de l’any 2019, millorant el termini d’execució previst en quatre mesos. Els veïns van poder rebre les claus dels seus habitatges al mes de març del passat any, ocupant els pisos. I quedava pendent la segona part de les obres que afectaven la part exterior de l’edifici, que ara finalitza.

Recordem que a la Generalitat l’aleshores govern dels populars, va començar la rehabilitació en 2011 però, un any després, l’empresa que les estava executant les va paralitzar perquè no havia cobrat en tot l’any, la qual cosa va suposar que el projecte no es materialitzara íntegrament.

Amb l’arribada del nou govern del Botànic a la Generalitat en 2015, es van reprendre les negociacions entre l’Ajuntament i la Generalitat per donar una solució als propietaris d’aquests habitatges.

Totes dues parts signaven un conveni el juliol de 2018 i a la tardor s’inicien les obres de la primera fase amb un cost d’adjudicació de 354.058, 57 euros. Al cost de les obres cal afegir el de redacció del projecte de les dues fases que va ser de 41.019 euros.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *