foradia mediambient

Les obres d’accessibilitat de La Sarga arriben a la seua fi

A partir del dia 5 de juliol començaran les visites guiades. A més, l'Ajuntament ha anunciat que ja està en procés de redacció el Pla Director

A partir del diumenge 5 de juliol tornaran les visites guiades en aquest espai, de forma gratuïta i en grups de màxim 15 persones, en horaris a les 10h, 11h, 12h i 13h. La reserva es pot realitzar en aquest enllaç i es poden fer fins a les 11 de la nit del dia anterior, o fins que s’òmpliguen les reserves.

Segons ha explicat Lorena Zamorano, regidora de Turisme: “El model de la Sarga s’està imitant en altres llocs barrant tot l’espai sense que afecte l’entorn de les pintures i realitzant visites guiades, evitant que la massificació puga desbaratar aquest lloc. Des de la regidoria de Turisme i Patrimoni Històric apostem per l’accessibilitat, ja hem portat avant moltes iniciatives i ací tenim una més que facilitarà les visites a un lloc que és patrimoni de la humanitat i del qual hem d’estar molt orgullós”.

Recordem que mitjan del mes de maig, les obres d’accessibilitat al voltant de les pintures rupestres de La Sarga van començar. Ara, ja en juliol ha finalitzat aquestes actuacions en les quals s’ha reparat el sender que dóna accés als abrics, s’ha realitzat una plataforma d’observació i s’ha prolongat la senda existent en l’Abric II. També s’ha repintat la tanca existent i s’han instal·lat dos panells informatius, que a més compleixen la funció de barana.

L’obra va ser adjudicada a AFEMA OBRAS Y SERVICIOS S.L, i ha costat 35.892 euros.

A més, cal assenyalar que ja s’ha contractat la redacció del Pla Director d’aquest espai, i el termini d’execució finalitza en novembre. També s’ha demanat una subvenció per aquest Pla i s’està pendent de la resolució.

El Pla Director explica els usos, accessibilitat o nivell de protecció entre d’altres, i els projectes que s’han de dur a terme per a complir-lo, com per exemple, rehabilitat el Mas de la Cova com a Centre d’Interpretació.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *