foradia cdturisme

Tornen els voluntaris del ‘Club de Amigos de 27 MH -30 Charly Alpha’ per a prevenir els focs

Aquests voluntaris estaran als Parcs Naturals de la Font Roja i de Mariola en el termini municipal d'Alcoi, sumant-se a altres voluntaris i als dispositius professionals

Com cada estiu, els voluntaris del ‘Club de Amigos de 27 MH -30 Charly Alpha’ han iniciat la seua campanya de prevenció d’incendis, sumant-se als efectius professionals i altres voluntaris. La seua campanya està destinada a prevenir els incendis en els Parcs Naturals de la Font Roja i Mariola.

Aquests voluntaris han rebut una formació a càrrec del personal de Tragsa, Unitats de Vigilància de la Generalitat, en la que s’ha posat de manifest la importància de coordinació dels mitjans i el valor del voluntariat.

El 21 de juny es va iniciar el període en el qual durant 12 hores, en torns de 6 hores, 2 voluntaris i un coordinador van realitzar vigilàncies itinerants en les rutes establertes, i van observar les zones crítiques i accessibles, o les conductes perjudicials per a l’entorn, així com la detecció d’incendis forestals en l’àmbit d’actuació.

En aquest dispositiu compten amb un total de 30 voluntaris, que, com ja hem dit, se sumen a les autoritats autonòmiques i locals.

Juan Parra, president d’aquesta entitat, ha volgut destacar el treball d’aquests voluntaris i ha agrait el suport que la regidoria de Medi Ambient, i la conselleria d’Agricultura els han donat.

Per la situació que estem vivint amb la Covid-19, s’ha dotat al personal de ‘Club de Amigos de 27 MH -30 Charly Alpha’ amb material per a la seua seguretat sanitària, com per exemple mascaretes i hidrogel.

Segons ha explicat Parra, que ja no hi haja restriccions en la mobilitat suposarà “un increment de visites als paratges d’interior, per això la tasca dels voluntaris és molt important“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *