foradia subscriutegrat

Un dels propietaris de Sant Gregori 8 retarda l’ordre d’execució

Aquest propietari ha presentat un contenciós administratiu amb mesures cautelars al qual l'Ajuntament s'ha oposat

L’Ajuntament d’Alcoi va imposar l’ordre d’execució a l’edifici del carrer Sant Gregori 8. Aquesta ordre ha sigut recorreguda davant la justícia per un dels propietaris que ha presentat un recurs contenciós administratiu amb mesures cautelars.

Una ordre d’execució d’obres és quan un Ajuntament ordena als propietaris d’un terreny o edificació a que complisquen les seues obligacions per a conservar i mantenir l’edifici en bones condicions, i en aquest cas no s’està complint.

Aquesta casa concretament està desallotjada des del 22 de gener, i després d’un llarg procés de requeriments incomplits, i dos multes coercitives que va imposar l’Ajuntament per incomplir els terminis de rehabilitació marcats, el consistori va denunciar a fiscalia per via penal per a obligar els propietaris a realitzar aquesta rehabilitació.

A hores d’ara, aquesta història ha continuat avançant, i és que, un dels propietaris ha recorregut l’ordre d’execució davant la justícia amb mesures cautelars.

L’Ajuntament d’Alcoi, com que no té la propietat de l’edifici, presentarà oposició a aquestes mesures cautelars amb l’objectiu de què el jutjat resolga l’execució de l’ordre i que els propietaris rehabiliten la finca de Sant Gregori 8.

La regidoria d’Urbanisme vol recordar que els propietaris tenen l’obligació de mantenir els seus edificis i que l’Ajuntament té l’obligació de vetlar pel bon ús dels recursos públics.

A més a més, des d’Urbanisme també volen assenyalar que és molt important rehabilitar i complir amb els procediments legals pel que la demolició a costa de tercers només pot realitzar-se en última instància i complint tots els requisits tècnics i jurídics.

Durant el primer semestre de l’any, el govern local ha utilitzat més de 120.000 euros de les arques públiques en demolicions d’edificis a costa de tercers.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *