foradia subscriutegrat

El PP demana que els centres de salut òbriguen a les vesprades

José Juan Zaplana, portaveu de Sanitat del PP a les Corts Valenciana, s'ha reunit amb els alcaldes i portaveus dels ajuntaments de l'Alcoià i El Comtat

Des del Partit Popular demanen a la Conselleria de Sanitat que modifique la seua planificació estival perquè totes les comarques disposen de servei de centre de salut a les vesprades.

Ara mateix, la conselleria va aprovar que sols estigueren oberts 77 centres de salut en tota la Comunitat Valenciana, i cap d’ells està en les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Vega Baixa.

José Juan Zaplana, portaveu de Sanitat del PP a les Corts Valencianes, s’ha reunit amb els alcaldes i portaveus dels ajuntaments de les comarques de l’Alcoià i El Comtat amb l’objectiu de coordinar accions que aconseguisquen millorar l’atenció sanitària.

Segons ha anunciat Zaplana: “Hem preparat una moció perquè els ajuntaments reivindiquen l’obertura dels centres de salut en un estiu molt complicat per la pandèmia i perquè hi haurà menys desplaçaments per vacances que altres anys“.

A més ha argumentat que la proposta de Sanitat és “arbitrària” i que estableix “dos Nivells d’atenció sanitària segons la comarca en la qual residisques“. Zaplana ha volgut afegir referint-se a Alcoi que: “no té sentit que a la comarca amb més defuncions per Covid-19 a la província d’Alacant es produïsquen tancaments en centres sanitaris“.

El portaveu també ha comentat que el tancament decretat per a tots els centres de la comarca “augmenta el risc de col·lapse” del servei d’Urgències de l’hospital Verge dels Lliris, que des de fa dos anys pateix durant l’estiu un increment del temps d’espera per als pacients a conseqüència de la falta de substitucions, ja que disminueix la plantilla.

El PP plantejarà mocions en tots els Ajuntaments de la comarca perquè els municipis reivindiquen l’obertura vespertina dels centres de salut.
Ja durant el plenari de la setmana passada a l’Ajuntament d’Alcoi, el Partit Popular va presentar aquesta moció que va ser aprovada per unanimitat. En la dita moció se sol·licitava canvis en la planificació de la conselleria, a la qual reclamava un reforç de les plantilles i recursos necessaris per a assegurar la prestació de l’assistència de manera segura.

Quique Ruiz, ha valorat el suport de tots els grups i confia que la Conselleria de Sanitat reconsidere la seua planificació estival, però també lamenta que l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, no haja realitzat cap gestió per a revertir la decisió de la conselleria. “Una vegada més ha de ser el ple, amb una proposta del Partit Popular, el que suplisca a un alcalde que està desaparegut i que davant situacions de dificultat s’amarga i no defensa els interessos dels veïns. Aquesta ha sigut la tònica durant tota la crisi del coronavirus i es repeteix ara amb el tancament dels centres de salut” ha comentat Ruiz.

En aquesta reunió de portaveus i alcaldes del Partit Popular de les comarques, José Juan Zaplana va voler recordar que la pandèmia continua entre nosaltres i que per això reclama “coordinació” entre les conselleries del govern valencià, com per exemple per a planificar l’inici de curs escolar, i per això han proposat que cada centre educatiu “dispose d’una plaça d’infermeria per a detectar possibles casos. “Hem d’estar preparats perquè ja no valen les excuses de desconeixement o falta de previsió“, ha conclós el portaveu a les Corts Valencianes.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *