foradia subscriutegrat

El PSPV-PSOE contesta a la moció del PP sobre els centres de Salut

La portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE a les Corts Valencianes, Carmen Martínez, ha argumentat que "la nul·la inversió i les privatitzacions del PP expliquen la falta de recursos en Alcoi"

Com ja vam contar anteriorment, el portaveu del PP a les Corts Valencianes, José Juan Zaplana, va presentar una moció perquè els centres de salut de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Vega Baixa també donaren servei a les vesprades durant els mesos d’estiu.

Ara, Carmen Martínez, portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE a les Corts Valencianes, ha contestat al diputat popular. En la seua resposta Martínez ha assegurat que “la nul·la inversió i les privatitzacions del PP expliquen la falta de recursos a Alcoi” i que “el Consell de Ximo Puig ha aconseguit reforçar el personal amb quasi 250 nous contractes des de març“.

A més, la portaveu socialista ha assegurat que “la inversió que no s’ha fet durant dècades a Alcoi, és una situació en la qual s’està treballant per a revertir-la“.

També ha recordat a Zaplana que: “el PP va deixar la sanitat pública valenciana en l’UCI, així que no és el més indicat per a donar lliçons d’inversió i gaste sanitari“.

Carmen Martínez també ha defés que: “A on el PP retallava, la Conselleria de Sanitat d’Ana Barceló reforça i contracta“, i ha explicat que perquè els centres de salut puguen atendre als usuaris durant les vesprades, s’ha de complir uns requisits d’espai i de disponibilitat de recursos suficients per a organitzar circuits diferenciats per a pacients Covid i no Covid.

El PPCV tenia altres prioritats que no passaven per la inversió en un sistema públic valencià de salut digne, i si per les privatitzacions sense control i el malgaste en grans esdeveniments que ens van costar als valencians i valencianes, milions d’euros. El forat que va deixar el PP en les arques públiques explica moltes coses, i entre elles la realitat que es viu encara en departaments de salut com el d’Alcoi“, ha afegit Martínez.

Des del PSPV-PSOE volen destacar l’esforç del Consell de Ximo Puig per recuperar i reconstruir un sistema públic de salut. Pel que fa a Alcoi, la portaveu de Sanitat, ha explicat que s’han fet des de març 199 contractes d’atenció especialitzada, 114 d’ells a causa de la situació generada per la Covid-19, i 85 per a vacances. A més també s’han fet 42 contractes d’atenció primària, 32 d’ells formalitzats des de març per la pandèmia i la resta per vacances.

Afortunadament les prioritats d’aquest Consell han canviat, els serveis públics són l’eix central de tota la societat avançada, i enfront dels que retallen o els menyspreen, el Govern de Ximo Puig treballa per a reforçar-los“, ha conclòs Carmen Martínez.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *