foradia subscriutegrat

PSPV-PSOE: La Diputació d’Alacant no convoca les subvencions per a elaborar plans LGTBI

Per a la diputada socialista, Eva Delgado "és lamentable que la diputada de Serveis Socials, Mª Carmen Jover, no haja realitzat ni una gestió sobre aquest tema"

El grup socialista lamenta que PP i Cs incompleixin el compromís adquirit el mes de desembre passat, i inclòs en els pressupostos de la institució, per a elaborar una convocatòria d’ajudes a pobles menors de 20.000 habitants.

La diputada socialista Eva Delgado, considera que “l’incompliment del compromís adquirit via pressupostos i la resposta evasiva de la diputada del PP en el ple, evidencien la total indiferència i falta de diligència amb aquest tema”.

Eva Delgado “és lamentable que la diputada de Serveis Socials, Mª Carmen Jover, no haja realitzat ni una gestió sobre aquest tema”.

El gup socialista a la diputació d’Alacant a informat que l’equip de govern de la Diputació d’Alacant format per PP i Ciutadans, no convocarà les subvencions per a l’elaboració de plans LGTBI per part dels ajuntaments menors de 20.000 habitants, contravenint l’aprovat en el pressupost de la institució provincial el passat mes de desembre.

Segons afirmen des del PSPV-PSOE, va ser en el passat ple de la Diputació quan, a preguntes de la mateixa Delgado a l’equip de govern sobre la data prevista per a la presentació de la convocatòria, la diputada Jover va reconèixer que no s’han elaborat i que, a més, és impossible que es convoquin enguany.

Convé ressaltar apunta Delgado, que el mes de desembre passat el grup socialista va proposar la inclusió d’una partida de 40.000 euros per a ajuntaments de menys de 20.000 habitants perquè poguessin elaborar els seus plans transversals LGTBI. La contraproposta de l’equip de govern compost per PP i Ciutadans va ser a la baixa, deixant-ho en 20.000 euros.

“Però la realitat és que avui dia seguim sense tenir les bases d’aquestes ajudes perquè els ajuntaments puguin elaborar els seus plans transversals LGTBI”, alerta la diputada socialista.

Delgado explica que, “la resposta de la diputada de l’àrea va ser sorprenent, deixant la sensació que és un tema que no li importa en absolut. La seva sortida va ser evasiva, dient que, davant la impossibilitat de convocar-ho enguany, s’estudiarà la possibilitat de fer un estudi provincial, per a veure les necessitats dels col·lectius i dels ajuntaments”.

A més a més, continua Delgado “entre l’estudi de la possibilitat a la qual es refereix la diputada del PP, i la realització de l’estudi, passa més temps que elaborant unes bases per als municipis. És una clara excusa”.

Per a la diputada socialista, resulta contradictori que minuts abans la mateixa Jover fos l’encarregada de llegir la declaració institucional de la FEMP, en representació de la corporació provincial, el text de la qual deia literalment que “és, en el nivell local, on es construeixen realitats i on es despleguen mesures necessàries de sensibilització i cohesió, d’atenció integral de gènere i d’antidiscriminació, accessibles a tota la població”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *