foradia subscriutegrat

Alcoi aposta pel turisme relacionat amb la natura i la tranquil·litat

Des de Les Muntanyes volem saber com s'està plantejant la reactivació en el sector del turisme a la ciutat d'Alcoi, i és per això que hem parlat amb la regidora, Lorena Zamorano

És estiu, i un dels punts forts de la nostra comunitat autònoma és el turisme. Encara que Alcoi no té platja, cada vegada és més freqüent que la gent s’anime a visitar zones d’interior en les que poder gaudir de la naturalesa, i la nostra ciutat té la sort d’estar rodejada de paratges que valen la pena veure.

El 2020 està sent un any difícil per a tots i per al turisme, motor de l’economia al País Valencià, està sent-ho encara més. Per tal de saber com s’afronta aquesta situació en Alcoi, en Les Muntanyes hem volgut parlar amb la regidora de Turisme, Lorena Zamorano.

Ara mateix tindríem que estar promocionant el modernisme, però com no va a celebrar-se, hem tingut que canviar la campanya“, ha explicat Zamorano. És per això que enguany l’Ajuntament d’Alcoi ha realitzat una campanya que engloba a sectors com el comerç, la indústria, o la restauració, ‘ReactivAlcoi’. “Hem patit un confinament, tot estava parat, també anímicament, i que millor forma que tornar a reactivar-se en Alcoi“, ha assenyalat la regidora de Turisme.

Com la mateixa Lorena Zamorano ens ha explicat que en la nostra ciutat en aquest estiu de 2020 s’està apostant més fort per aquest tipus de turisme rural, ja que en la nostra ciutat tenim la sort de gaudir de dos Parcs Naturals, la Font Roja i Mariola, i, a més molts més paratges per a visitar en família o en els quals es poden fer activitats. “Aquest tipus de turisme no implica aglomeracions, mai podrem parlar d’un destí completament segur, però Alcoi sí que ofereix un turisme que dóna tranquil·litat“.

A més de la campanya ‘ReactivAlcoi’, també s’està elaborant una campanya amb la Generalitat, en la qual tots els municipis que participen tenen un mateix fil conductor.

També la regidora de Turisme ha destacat que des de l’Ajuntament s’estan realitzant més campanyes en les quals estan col·laborant diferents regidories, per tal de fer activitats durant l’estiu, entre les que estan les visites guiades, com per exemple, a La Sarga. En aquest punt, Lorena Zamorano ha volgut destacar que s’estan promocionant a les empreses de guies, que ja van començar a treballar des de la fase 2 de desescalada amb la Setmana Europea de Cementeris, que segons ens ha comentat, va ser un èxit, ara, aquestes empreses continuen amb la seua programació.

Un dels incentius per al turisme són les terrasses dels bars. “Hem intentat que tinguen major facilitat, que tinguen més espai, perquè puguen posar les mateixes taules que avanç, però complint les mesures de seguretat“.

Segons ha explicat la regidora de Turisme, totes aquestes accions i les campanyes estan tenint molt bona acollida “ja s’està notant un repunt de visitants, les dades són molt positives, especialment al Parc Natural de la Font Roja“, i ha afegit que: “Encara no hi ha dades concretes de l’impacte als hotels, però hi ha alguns que no pensaven obrir fins a setembre, però a causa de la demanda han obert“. L’any 2019 va ser un molt bon any per al turisme alcoià i Zamorano ha comentat que: “No esperem que les xifres siguen com les de l’any passat, ja que va ser un dels millors anys, però amb aquesta campanya el que volem intentar és que es puga salvar la situació i ajudar a aquest sector“.

Com ja hem dit abans, la Fira Modernista està suspesa per a aquest any, però hem preguntat a Lorena Zamorano si ara que ja es poden realitzar activitats, encara que siga seguint les normes que ens ha deixat la Covid-19, s’ha plantejat fer algun tipus d’activitat durant la setmana en la qual es tenia que celebrar aquest esdeveniment que any rere any rep més suport de la societat alcoiana. La regidora ha confirmat que per part de l’Ajuntament no es realitzarà cap activitat, però, que és possible que alguna entitat o associació prepare alguna cosa de forma digital.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *