foradia ivace

Es reprén la campanya d’implantació del cinqué contenidor, el d’orgànica

Els usuaris que vulguen participar en aquesta iniciativa haurà d'apuntar-se de manera voluntària i ja se'ls explicaran quins Materials entren en aquest contenidor

L’Ajuntament d’Alcoi ha représ la campanya d’implantació del cinqué contenidor, per a restes orgàniques, que durarà fins al mes de setembre. Tota la població que vulga participar o podrà fer apuntant-se de forma voluntària en el telèfon 965 53 71 27 o en el correu electrònic organic@alcoi.org.

Una vegada demanada la cita prèvia s’explicarà quins materials són els que entren en aquest contenidor, i a més se’ls donarà dos paquets de borses compostables, un contenidor xicotet de plàstic i la clau per poder accedir al contenidor marró. A més, s’informarà cada usuari d’on està el seu contenidor més pròxim.

Si aquells que participen en aquesta campanya volen optar a una possible bonificació simbòlica futura sobre la taxa de brossa, s’haurà de portar la fotocòpia del DNI de la persona titular del rebut, així com d’un rebut anterior. Aquest tràmit és opcional i no és necessari fer-ho per a col·laborar en aquesta iniciativa.

En Alcoi el tractament de les restes orgàniques es treballarà amb dos línies principals, primer hi haurà 43 contenidors al carrer que estaran distribuïts de forma estratègica, i els usuaris de forma voluntària amb la seua clau podran deixar totes les seues restes de menjar, poda i jardineria.

L’altra línia és una sèrie de productors que s’han apuntat. A ells se’ls arreplegarà l’orgànica porta a porta. Serà el cas de bars, restaurants, col·legis, instituts, mercats, hospitals o residències de majors entre d’altres.

Segons ha indicat el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre: “La implantació de l’orgànica a les ciutats és obligat fer-ho amb el nou Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana durant aquest 2020 i es tracta d’un procés que s’ha de fer molt bé, per poder fer compost pur i que no admet cap residu contaminat amb altres materials i poder aconseguir un reciclatge de la matèria orgànica de qualitat“.

La matèria orgànica que s’arreplegue es durà a la planta de tractament, i allí es farà un compostatge industrial, que després s’aprofita per a compost. El regidor ha assenyalat que: “Amb el reciclatge de l’orgànica es contribueix a la reducció de la fracció de resta (la que aboquem al contenidor gris) i per tant dels residus que són enterrats en els abocadors i així estem allargant la vida útil d’aquests abocadors, a la vegada que estem contribuint al reciclatge i a la recirculació d’aquesta matèria“.

Silvestre també ha destacat que: “Estem fent la implantació d’un servei molt important, però no anem a fer-lo amb presses i de qualsevol manera. Anem pas a pas perquè la implantació resulte de la millor manera possible. Vam haver de parar perquè aquestes reunions cal fer-les de forma presencial, ja que no es tracta només de donar informació, també lliurem material“.

Des de la regidoria de Transició Ecològica s’està estudiant com es pot aconseguir una sèrie de xicotets compostadors per a poder fer un compostatge domèstic o també, poder instal·lar algun compostador comunitari en algun dels horts socials de l’Ajuntament. “Des de l’Ajuntament hem sol·licitat de la mà del Consorci de Residus a una sèrie d’ajudes del Ministeri i de la Diputació d’Alacant per a poder finançar aquests compostadors i campanyes publicitaries relacionades amb aquest tema“, s’ha informat des de la regidoria.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *