foradia subscriutegrat

La beca d’estudis musicals ‘Antonio Pérez Verdú’ recau en Víctor Pastor Peidro

El reconeixement, atorgat per l'Ajuntament d'Alcoi, li permetrà continuar amb el perfeccionament en els seus estudis de violí

Un any més, l’Ajuntament d’Alcoi ha concedit la Beca d’Estudis Musicals ‘Antonio Pérez Verdú’, que ascendeix a una dotació de 2.250 euros, i serà per a Víctor Pastor Peidro.

La Beca d’Estudis Musicals ‘Antonio Pérez Verdú’ la podien sol·licitar aquelles persones que hagen finalitzat els estudis de Grau Professional de Música, l’edat màxima fins als trenta anys, i que tinguen una vinculació amb la ciutat, bé per motius de naixement o residència, formació o participació en les entitats musicals de la ciutat. La finalitat és ajudar un músic novell que realitze estudis de perfeccionament musical.

Víctor Pastor va obtenir el Grau professional en interpretació, especialitat de violí en el Conservatori Professional de Música Joan Cantó d’Alcoi en 2013, a més en 2018 va aconseguir el Grau Superior d’aquesta especialitat en el Conservatorio Superior de Música Oscar Esplà d’Alacant (CSMA) i en la Uniwersytet Muzyczny Fryderyka Chopina – Varsòvia, Polonia (UMFC), on el curs 2018/2019 va fer l’especialització en música de cambra del Barroc.

Ha estat en diverses orquestres, va començar en l’Orquestra Simfònica Alcoiana i actualment està en l’Orkiestra Instrumentów Historycznych w UMFC, ‘Orquestra Barroca d’Instruments Històrics de la Universitat de música de Varsòvia’.

Tal com indica en el projecte que va presentar, Víctor Pastor, “la intenció perquè per a l’actual curs, és continuar la formació amb els professors d’aquest centre, Tadeusz Gadina i Maria Machowska, desenvolupant durant aquest curs acadèmic un repertori i una formació tècnica adequats per a tindre una preparació suficient per a futures audicions tant a estudis de màster com a joves orquestres d’alt nivell europeu i professionals”.

El becat explica que fora d’un curs acadèmic, però amb les degudes referències i professors que guien l’aprenentatge, la formació pot desenvolupar-se de forma més lliure, ajustant a les necessitats de l’alumne, el material a treballar, i alhora triant un repertori que s’ajuste als desitjos creatius i artístics del músic, obtenint així un període d’aprenentatge i correcció de mals hàbits molt més productiu, on a més el material a preparar es pot ajustar a objectius futurs veritablement pràctics.

El regidor de Cultura, Raül Llopis, destaca que “aquesta beca ajudarà a un jove alcoià a seguir amb els seus estudis i perfeccionar-los, tindrà una preparació completa i necessària tant per a un examen d’accés al següent grau d’estudis acadèmics com per a una audició a una orquestra, siga aquesta jove o professional“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *