foradia camaraalcoi

L’OMIC ha recuperat 65.000 euros de les reclamacions tramitades en 2019

Durant l'any passat l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) va atendre un total de 1085 consultes

En l’any 2019 l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor va tendre un total de 1085 consultes, de les quals 1 era una denúncia, 6 eren queixes, i 1078, reclamacions. En aquestes últimes les consultes tenen una pretensió econòmica i a més, la possibilitat de recuperar diners.

L’import total que ha aconseguit l’OMIC per a aquestes reclamacions que es van presentar durant l’any passat és de 64.930 euros, a falta de les consultes que encara estan per a resoldre.

D’aquestes reclamacions el 55% s’han resolt favorablement per mediació, un 23% desfavorablement i només el 3’6% han sigut arxivades.

Dels 65.000 euros recuperats per l’OMIC, l’import més gran correspon a telefonia, superant la meitat del total, que és també la temàtica que més consultes rep. Per ordre, la telefonia ha recuperat 42.869 euros, en segon lloc estan altres serveis amb 3.353 euros, i per últim, reclamacions de banca i financeres amb 2.905 euros. Als sectors del gas i dels transports s’han recuperat aproximadament 2.000 euros de cadascun.

Teresa Sanjuán, regidora d’Informació i Defensa del Ciutadà ha explicat que: “cada dia, les persones realitzem molts actes de consum i encara que la gran majoria són satisfactoris, sempre hi ha algunes compres o utilització de serveis que presenten problemes. Reclamar és un dret que tenim tots els ciutadans i l’Ajuntament d’Alcoi té una oficina municipal especialitzada en consum per a ajudar a totes les alcoianes i alcoians, en els seus dubtes, reclamacions i denúncies. Durant 2019 han sigut 1085 consultes i 65.000 euros que s’han recuperat pel que convidem a qualsevol usuari a consultar sobre les seues activitats de consum en aquest servei municipal totalment gratuït“.

El servei de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor continua, i és que les consultes de 2019 suposen un augment del 28% respecte al 2018, quan es van realitzar 870 consultes.

Font: Redacció./

9octubre


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *