foradia subscriutegrat

Ruiz: Oltra y Francés van avalar la gestió del geriàtric d’Oliver

Quique Ruíz critica que el Consell i el Govern d'Alcoi no atengueren les primeres queixes dels familiars dels residents mesos abans del brot

El portaveu grup municial popular, Quique Ruiz ha emés un comunicat de premsa amb un relat on recull les queixes de la Plataforma de Familiars Domus Vi, la qual reproduïm íntegrament.

La Conselleria de Polítiques Inclusives i el Govern local d’Alcoi van avalar l’any passat la gestió del geriàtric DomusVi Alcoi davant les queixes dels familiars dels usuaris per falta de personal i problemes en l’atenció. Així ho explica el portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament d’Alcoi, Enrique Ruiz, que critica que ni el Govern valencià ni el municipal donaren solució a les primeres denúncies que els familiars van fer públiques mesos abans de la declaració del brot de Covid 19 que ha causat la mort a 73 residents.

Ruiz aporta les actes de les reunions de la comissió de Serveis Sanitaris de l’Ajuntament d’Alcoi en les quals el Govern d’Alcoi va assegurar que “la conselleria va fer una inspecció al novembre [de 2019] i estava tot correcte”. En les reunions de la comissió, celebrades el 2 i el 27 de desembre del passat any, el Partit Popular i Compromís van preguntar per les queixes dels familiars. La resposta del Govern del PSOE va ser que, després d’augmentar unes hores a alguns professionals, la Conselleria de Polítiques Inclusives concloïa que “estava tot correcte”. El Govern local va manifestar, tal com recullen les actes, que “no havia rebut queixes”. Segons els documents, la regidora de Serveis Socials, Aranza de Gràcia, va arribar a dir davant la insistència de l’oposició, “que no donés més tornades a aquest assumpte”.

El portaveu del PP d’Alcoi lamenta que ni la Conselleria de Polítiques Inclusives ni l’Ajuntament d’Alcoi “feren res per millorar la situació del geriàtric davant les primeres queixes dels familiars dels usuaris”. Enrique Ruiz entén que la consellera Mónica Oltra es plantege ara apartar a l’empresa DomusVi de la gestió del geriàtric, però critica la inacció de la conselleria durant els mesos previs a la declaració de la pandèmia.

El regidor qüestiona també l’actitud de l’alcalde, Antonio Francés, “que ha callat durant els pitjors moments de la crisi i ara surt ràpidament a celebrar la possible reversió de la concessió a DomusVi”.

Ruiz no oblida que “davant les queixes dels familiars la resposta va ser mirar cap a un altre costat i dir que tot era correcte“. “Van avalar la gestió de l’empresa perquè no van perdre mesures, en el cas de la conselleria, i perquè no les van reivindicar, en el cas de l’Ajuntament. Ara les decisions arriben molt tard, perquè sempre quedarà en l’aire una pregunta: s’hauria produït un brot tan virulent d’haver atés les protestes dels familiars?“, assenyala Ruiz.

El regidor no dubta que les tràgiques conseqüències d’un dels brots més virulents de tota Espanya “obliga a actuar amb contundència” davant l’empresa que gestiona el geriàtric. “És necessari investigar les causes del brot i la seua evolució per a determinar la responsabilitat de DomusVi i estudiar si hi ha la possibilitat de revertir la concessió. Però cal tenir clar que va poder fer-se molt abans que es declarés el brot”, apunta.

Al portaveu del PP li hauria agradat escoltar a Mónica Oltra i a l’alcalde, Antonio Francés, durant els moments més crítics del brot del geriàtric DomusVi. “Han estat vergonyosament amagats i ara, quan no podem fer res per les 73 persones mortes, surten per a buscar culpables. És un oportunisme menyspreable davant una tragèdia com la que hem patit a Alcoi”, conclou el regidor del PP. 

Font: Redacció./


ajualcoi

Una resposta de Ruiz: Oltra y Francés van avalar la gestió del geriàtric d’Oliver

  1. Lucia ha dit:

    cleptomanos!

    Este modelo fue todo un símbolo de la era Zaplana, todo un símbolo de capitalismo de amiguetes ( con clientes fijos y dinero público) y todo un simbolo del gobierno del PP valenciano.

    Alcoi se quedó sin su amado Hospital Oliver, un centenario edificio emblemàtico. Como pudieron hacer semejante disparate de mal vender el patrimonio de todos los alcoianos? … fue para enriquecerse las empresas que crea el PP y sus secuaces? Así és como entiendeis la politica, vividores del ciudadano i malversar lo público.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *