Foradia subscriutegrat

El 23 de juliol Alcoi celebrarà el Dia del Llibre

En aquesta celebració participaran 11 llibreries locals i les Biblioteques Municipals de la ciutat

Com tots sabem, el dia 23 d’abril el món celebra el Dia del Llibre, però, enguany, per culpa de l’Estat d’Alarma i el confinament, no s’ha pogut realitzar cap celebració. Ara, onze llibreries locals i les Biblioteques Municipals d’Alcoi, han arribat a un acord per a celebrar aquest dia el pròxim 23 de juliol.

El cartell per a commemorar aquest dia ha estat elaborat per Daniel Pinillos, alumne de l’Escola Municipal de Belles Arts, que ha declarat que: “per mi ha estat un plaer poder fer aquest cartell amb tot el meu enginy i afecte per anunciar a Alcoi, el dia d’aquests petits I meravellosos objectes màgics que són els llibres“.

Pinillos ha explicat sobre el seu cartell que: “En plena era digital, el format de llibre físic segueix tenint per mi un encant particular i un valor afegit, eixa olor que deixen els fulls de paper en passar amb els teus dits, és una sensació que fa que la lectura tinga aroma“. És per aquest motiu que: “Aquest és el símil principal del cartell, tot i que va carregat de molts més al·licients, un de tants és un ingredient de la nostra terra, utilitzant les lletres de la sopa, que formen la paraula Alcoi, apareixerà el nom de l’escriptora alcoiana de més rellevància d’aquests últims temps de la nostra llengua, i que recentment ens va deixar, però que ens va fer un regal que perdurarà en el temps, la seua obra, els seus llibres“, l’autor ha volgut fer un xicotet gest a l’escriptora Isabel-Clara Simó.

Durant aquest 23 de juliol, nou dia del llibre en aquest 2020, les llibreries que participen oferiran un 10% de descompte en la compra de llibres, i a més, l’obsequi de l’obra Alcoi Inèdit (1863-1939), editada per l’Ajuntament d’Alcoi.

Alcoi Inèdit compta amb una cinquantena de fotografies antigues d’Alcoi, bona part d’elles inèdites o poc conegudes, procedents de la col·lecció particular de Jorge Juan Tomás, qui s’ha encarregat dels textos explicatius.

En aquesta jornada també s’aprofitarà per a presentar el llibre ‘Les eleccions municipals a Alcoi (1979-2019), de Rafael Hernández Ferris i Pedro Juan Parra, una edició impulsada pel Consell de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi. La presentació, que s’hauria d’haver celebrat en març, tindrà lloc el 23 de juliol a les 8 i mitja de la vesprada al pati de l’IVAM CADA Alcoi.

Les llibreries col·laboradores són: Bretón, Cosmos, Detroit, Llorens, Natura, Pascual, El Pont, Quaderns, Santonja, Tinta i Universal.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *