lasarga mediamborganica

Ruta Interactiva pels murals d’art urbà de Gandia

La regidoria de Cultura de la ciutat de Gandia, ha presentat la plataforma www.muralismegandia.org per a poder visitar diferents obres d'art urbà que estan ubicades a la localitat i que formen part del projecte Serpis Urban Art Project i els festivals Pixaví i PaRedes

Nahuel González, regidor de Cultura de Gandia, i el director artístic del programa municipal Serpis Urban Art Project, Eloi Àngel, han presentat la plataforma digital en la qual podem trobar al voltant d’un centenar o més d’intervencions muralistes de la localitat.

Gandia és un referent estatal i internacional en aquest tipus de disciplina artística. www.muralismegandia.org oferirà diferents programes o festivals d’art urbà, que al llarg de l’any es realitzen a la ciutat com per exemple el Serpis Urban Art Project, el Pixaví Festival o l’Encontre PaRedes.

En el cas del Serpis Urban Art Project, el visitant pot realitzar la ruta interactiva pels diferents murals que hi ha a la localitat, a través d’un plànol on estan ubicades les 24 intervencions realitzades fins ara.

Clicant sobre aquestes obres es pot veure informació com l’autor, la tècnica o l’explicació, i també es pot accedir a una galeria fotogràfica.

Aquesta nova plataforma serà interactiva, ja que el mateix veïnat podrà oferir murs sobre els quals realitzar futures intervencions del Serpis Urban Art Project. Els artistes hauran d’inscriure’s a una borsa, i en la segona fase, s’editarà un catàleg que estarà a disposició dels visitants a les oficines de turisme.

Nahuel González ha destacat que: “És una passa important per a la ciutat, que es consolida en un referent estatal i internacional, tant per la qualitat dels murals, el prestigi dels artistes, com per la temàtica social, mediambiental… A més a més, hem aconseguit l’objectiu d’arribar-hi a tots els barris de la ciutat. Cal agrair també la col·laboració imprescindible de Pinturas Monduber i Grúas Ferra“.

Per la seua part, Eloi Àngel, ha afegit que: “Amb la web tanquem tot aquest projecte que ens permet donar informació a la ciutadania i els visitants, que així ens ho demandaven, i crear un recorregut pel muralisme gandià. Molts artistes de talla mundial, gràcies a l’esforç de l’Ajuntament i del Serpis Urban Art Project, han pogut transformar el panorama artístic de la ciutat a nivell de carrer“.

Font: Redacció./

ajudesparentalcoi

 

ua


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *