foradia subscriutegrat

Dalmau anuncia que Alcoi acollirà el primer projecte pilot de construcció d’habitatges sostenibles

El vicepresident segon del Consell i Conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha visitat la ciutat d'Alcoi per a explicar en què consistirà aquest projecte

Rubén Martínez Dalmau, vicepresident segon del Consell i Conseller d’Habitatge, ha visitat la ciutat d’Alcoi durant el matí del dilluns 20 de juliol. Durant la seua visita Dalmau i Toni Francés, alcalde de la ciutat, han oferit una roda de premsa davant els mitjans de comunicació per tal d’anunciar un nou projecte d’habitatge social que es durà a terme a Alcoi.

En primer lloc, Francés ha volgut agrair a Rubén Martínez Dalmau la seua presència en la ciutat, i el treball que s’està realitzant des de la vicepresidència per apostar per Alcoi. A més, ha explicat que la localitat està molt sensibilitzada en els temes d’habitatge i en la qualitat de vida de la població. Toni Francés ha destacat que la pandèmia ha fet que s’augmenten les iniciatives i les ganes de treballar en aquest àmbit, i que ara mateix tenen molts projectes damunt de la taula: “són molts projectes concrets que permeten crear un parc públic d’habitatges“. També, l’alcalde d’Alcoi ha anunciat que gràcies a la conselleria es van a rehabilitar 12 habitatges al Carrer la Sardina, i que es realitzaran 24 nous al Carrer Sant Mateu.

Amb aquesta iniciativa, a més d’ajudar a aquells que més ho necessiten, també es vol reactivar el centre històric de la ciutat.

També s’ha volgut agrair a la Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat per donar suport a aquestes iniciatives. “Som conscients que aquests projectes s’han de dur a terme amb la col·laboració de les administracions“, ha recalcat Francés.

Una vegada ha conclòs Toni Francés, ha començat el torn del vicepresident Martínez Dalmau, que a tornat els agraïments cap al govern alcoià per participar amb la Generalitat en molts projectes.

Rubén Martínez Dalmau ha anunciat en aquesta roda de premsa que el primer dels tres projectes Pilots de la Comunitat Valenciana sobre construcció d’habitatges sostenibles dins del Marc de la transició ecològica es realitzarà en Alcoi.

Es tracta d’una construcció de 160 metres quadrats al Carrer Ambaixador Irles, en la qual es podran realitzar uns 7 habitatges.

Rubén Dalmau acompanyat de Toni Francés també han visitat a la zona del projecte, al centre històric d’Alcoi, remarcant que serà un exemple de construcció ecològica al País Valencià i en tot l’Estat.

Sobre com es durà a terme aquesta iniciativa, el vicepresident segon ha explicat que hi haurà diferents fases. En primer lloc es realitzarà un concurs internacional perquè es puguen presentar els diferents projectes. L’any que ve, ja es començarà la construcció d’aquesta promoció, que a més, ha recordat Dalmau, és la primera promoció de nova planta que fa el Govern del Botànic.

És important, ja que en Alcoi s’ha estat treballant permanentment a causa de les necessitats que té la població i la voluntat de l’Ajuntament i la Generalitat“, ha destacat el conseller d’Habitatge.

A més a més, també ha volgut recordar que fa unes setmanes es van aprovar noves ajudes de rehabilitació, com el mig milió per a rehabilitar el Col·legi Cervantes.

Rubén Martínez Dalmau, també ha anunciat que en la ciutat d’Alcoi estarà l’oficina d’habitatge comarcal de la Mancomunitat i que servirà de finestra perquè tota la població puga accedir i informar-se sobre les ajudes d’habitatge. “S’està treballant perquè Alcoi siga la ciutat que els alcoians i alcoianes mereixen“, ha finalitzat Dalmau.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *