foradia cinealzamorat

El festival de cinema Rural FilmFest acull a 400 persones en l’Alcoià i El Comtat

En total s'han projectat 50 pel·lícules de 20 països diferents, i finalment s'han atorgat 10 premis de diferents categories a pel·lícules de 6 nacionalitats

La Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat ha tornat a acollir el Festival Internacional de Cinema Rural FilmFest, que durant el divendres 17 de juliol va celebrar la seua cloenda al Palau Comtal de Cocentaina.

Durant els huit dies que ha durat el festival, i passant per 8 pobles de la Manco, 400 persones han pogut gaudir de les 50 pel·lícules que s’han projectat, procedents de 20 països.

Com ja hem dit, el dia 17 de juliol es va realitzar la cloenda del festival, i es van atorgar 10 premis de diferents categories.

El premi del públic, atorgat mitjançant les votacions de les persones que van assistir a les projeccions, va ser per a ‘Dar(k)win Project’, de Loris Lamunière i Charles Mercier, de França. El premi de la Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat a la millor pel·lícula valenciana se’l va endur ‘Savis de l’horta’, de David Segarra (Comunitat Valenciana).

El premi 20Mils a la millor pel·lícula de temàtica de muntanya va ser atorgat a ‘Cino, Ian!’ De Tobia Passigato, procedent d’Itàlia.

Seguidament es van donar el premis en les categories ‘Ecofilms‘. La pel·lícula francesa ‘Our Lady of the ZAD’ de Xavier Delagnes, es va dur el premi al Millor Llargmetratge Ecofilm. En la categoria de Millor migmetratge Ecofilm el premiat va ser Hannes Lang, d’Alemanya, per ‘RIAFN’. ‘Beyond the glacier’ de l’espanyol David Rodríguez Muñiz va ser el guanyador de la categoria Millor curtmetratge documental Ecofilm. El Millor curtmetratge de ficció va ser per a ‘Ape Regina’ de Nicola Sorcinelli procedent d’Itàlia, i, finalment dins de la categoria Ecofilm, el Millor curtmetratge d’animació va ser per al treball ‘Muedra’ del també espanyol, Cesar Díaz Meléndez.

L’última de les categories va ser la de RuralFicció, per a pel·lícules de temàtica lliure. ‘Sticker’ de Georgi M. Unkovski de Macedònia, es va dur el premi al Millor curtmetratge de ficció RuralFicció, i el premi en la mateixa categoria, però d’animació, va ser per a Olga Poliektova i Tatiana Poliektova, procedents de Rússia, gràcies al seu treball ‘Listen Papa!’.

Aquest festival ha sigut el primer que s’ha celebrat amb públic al nostre país després del confinament, i ha rebut una bona acollida, encara que estem en una situació delicada sobretot per als esdeveniments culturals.

La Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat ha apostat per la celebració d’aquesta huitena edició del festival, malgrat la pandèmia, però, l’objectiu és continuar donant suport a la cultura, adaptant les projeccions a les mesures higièniques i de seguretat que s’han de complir per a garantir el benestar dels assistents.

Es la segona vegada que el Rural FilmFest se celebre en les comarques de l’Alcoià i El Comtat i segons ha declarat el Gerent de l’àrea de Cultura de la Mancomunitat, Iván Jover, es vol donar continuïtat, ja que “es tracta d’un esdeveniment de caràcter internacional i, a més, d’una temàtica molt estretament lligada a la idiosincràsia de la zona“.

Font: Redacció./


pressupartialcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *