foradia subscriutegrat

El Cor de Cambra Discantus i l’Agrupació Vocal Eduardo Torres d’Albaida fan homenatge a les víctimes de la Covid-19

Aquestes dos entitats, dirigides per Josep Robert Sellés han presentat un nou treball virtual, realitzat durant el confinament, per a sumar-se a l'homenatge oficial a les víctimes de la pandèmia

El Cor de Cambre Discantus i l’Agrupació Vocal Eduardo Torres d’Albaida, dirigits per Josep Robert Sellés han presentat un nou treball a les xarxes socials per tal de fer homenatge a totes les víctimes que s’ha dut la Covid-19.

Aquest treball es va realitzar durant el confinament, i en ell s’uneixen les veus per a llançar un cant a l’esperança en “un futur joiós, solidari i ple de música als nostres cors”, han explicat els protagonistes d’aquest vídeo.

Les dos agrupacions ja han treballat juntes en altres ocasions interpretant temes com ‘Carmina Burana’ de Carl Orff, o el ‘Requiem’ de Mozart. En aquesta ocasió la peça que han triat ha sigut ‘Va pensiero’ Cor d’Esclaus Hebreus del tercer acte de l’òpera Nabucco de Verdi.

Des d’aquestes formacions volen recordar que el cant coral és una activitat amb un alt risc de contagi, ja que la veu canta transmet moltes més partícules que la parlada, amb projecció i, a més distància. També la respiració dels coralistes és més profunda, i sobretot, estan molt propers uns d’altres.

A més a més, ens han explicat que “cantar en cor afegeix un segon problema que és l’apropament social del grup, la sociabilitat inherent en la pràctica coral. La incidència de la Covid-19 en les corals ha sigut significativa“.

Com totes les activitats culturals, a partir del 14 de març es van veure paralitzades, i concretament el Cor de Cambra Discantus, va tindre que suspendre un concert, també amb la direcció de Josep Robert Sellés, emmarcat dins dels actes de la Setmana Santa Contestana.

Però, encara que s’haja paralitzat la seua activitat, des de l’agrupació han continuat treballant de forma virtual, i han oferit al públic concerts a través de les xarxes socials.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *