foradia cdturisme

14 multes de fins a 100 euros per no portar la mascareta

La Policia Local d'Alcoi està realitzant controls en diferents punts de la ciutat i ha creat un butlletí de denúncia especial que contempla totes les sancions possibles per incomplir aquesta llei de salut pública autonòmica

Foto Diana Sanus./

Des del dissabte 18 de juliol l’ús de la mascareta és obligatori a la Comunitat Valenciana. Hem de ser responsables i totes les mesures són necessàries per a lluitar contra la Covid, que encara continua entre nosaltres. Per tal d’evitar que es generen nous rebrots que ens facen anar enrere en aquesta lluita, s’ha pres aquesta decisió.

La Policia Local d’Alcoi ha interposat durant el dimecres 22 de juliol, 14 sancions a persones que no portaven la mascareta gràcies als controls que s’estan realitzant en diferents punts d’Alcoi. Aquestes sancions poden arribar fins als 100 euros de multa.

A més a més, aquest cos de seguretat local, ha creat un butlletí de denúncia especial que contempla totes les sancions possibles per incomplir aquesta llei, i que consisteix a no complir amb la distància de seguretat interpersonal i incomplir l’obligació de fer ús de la mascareta. També s’inclou no utilitzar la mascareta correctament, ja que ha de cobrir des de la part del septe nasal, fins a la barbeta inclosa, i no es permet l’ús de màscara amb vàlvula exhalatòria. Totes aquestes mesures són per a la via pública, en espais a l’aire lliure i en espais tancats d’ús públic o oberts al públic.

No utilitzar la mascareta en el transport públic o complementari (quan algun dels ocupants no siga convivent en el mateix domicili que la resta), també serà sancionable.

Per últim, també s’inclouen els incompliments per part dels treballadors o treballadores, o responsables d’un establiment públic o comerç de les disposicions establides en matèria de sanitat.

Raül Llopis, regidor de Seguretat, ha explicat que: “Des de la Policia Local s’ha treballat en la conscienciació de la població i l’assumpció de la responsabilitat personal en uns moments on la protecció individual és imprescindible per a garantir la protecció social. Hem estat durant dies informant a peu de carrer i recordant, especialment, l’obligatorietat de portar la mascareta. Una tasca de conscienciació imprescindible que es continuarà realitzant però, al mateix temps, és important que aquells que no compleixen amb les mesures acordades, coneguen que el seu comportament pel bé de tots, serà sancionat. En el cas, per exemple, de no portar o portar incorrectament la mascareta amb sancions de fins a 100 euros“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *