foradia cdturisme

La Policia Local d’Alcoi ha tramitat més de 10.000 avisos en un any

Augmenten les intervencions per violència de gènere respecte a l'any anterior i s'incrementen també els accidents de trànsit

Els agents de la Policia Local d’Alcoi van tramitar en 2023 un total de 10.733 atencions, segons queda recollit en la memòria d’aquest departament. S’incrementa així en més d’un miler el nombre d’atencions respecte a l’exercici 2022 (amb un total de 9.492) i en més de 2.300 les dutes a terme en 2021 (amb 8.393 atencions).

La majoria d’avisos (4.283) es van rebre per telèfon, mentre que altres 3.108 van arribar per via interna. Destaca en els últims anys l’increment d’avisos a través del número d’emergències 112, que passa de 1.828 telefonades en 2021 a unes 2.348 en l’exercici 2023.

Per tipologia de succés, les incidències que han experimentat en 2023 un augment més significatiu respecte a l’anterior exercici han sigut l’atenció a alarmes en establiments, vehicles i habitatges; els accidents i incidències relacionades amb el trànsit; atencions sanitàries; seguretat ciutadana i robatoris.

Durant 2023, la Policia Local d’Alcoi ha intervingut en 1.480 actuacions de diferent naturalesa relacionades amb la seguretat ciutadana, entre les quals destaquen les identificacions, conductes sospitoses, amenaces i casos de violència de gènere.

En concret, en aquest any hi ha hagut una mitjana mensual de 135 casos de violència de gènere registrats en el programa VIOGEN, que han augmentat respecte als 100 de 2022. Dels casos comptabilitzats el passat exercici, 115 inclouen mesures judicials de protecció a través d’actuacions o sentències, mentre que la resta mancaven de protecció o l’havien esgotada.

En 2023 s’han realitzat 100 acompanyaments a jutjats i 200 a diferents organismes, duplicant-se d’aquesta manera el nombre respecte a 2022. S’han registrat 4.000 atencions telefòniques, mentre que altres 500 han consistit en cites presencials, sent un terç de les mateixes per temes de violència de gènere, violència d’una altra classe, abusos i agressions sexuals, assetjament escolar i mediacions.

En 90 d’aquests casos s’ha dut a terme un seguiment per l’especial transcendència dels implicats. Respecte a detencions realitzades per aquesta unitat es van produir un total de 16, la gran majoria per trencaments de condemna.

És també significatiu l’increment en accidents de trànsit, amb la xifra més elevada de sinistres en els últims cinc anys, des de 2019. En total, en 2023 es van produir 276 accidents, dels quals 70 van registrar ferits i altres 206 es van saldar amb danys materials. Pel que fa a la gravetat de les víctimes, dues persones van perdre la vida, mentre que tres van resultar ferits de gravetat i altres 80 van ser considerats ferits lleus.

La majoria d’accidents es van deure a un incompliment de la distància de seguretat (42) o a la pèrdua de control del vehicle (33). També es van produir 26 col·lisions amb fugida i 18 atropellaments, encara que el pronòstic de les víctimes va ser lleu en tots els casos excepte en un, on la persona afectada va resultar il·lesa. El perfil majoritari de les víctimes en els accidents de trànsit registrats a Alcoi en 2023 va ser el d’un home, d’entre 60 i 70 anys.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Raül Llopis destaca que “malgrat l’increment, tant d’atencions com de desplaçaments que han hagut de realitzar, es constata la gran faena duta a terme per la Policia Local en pro de l’atenció, vigilància i acció per a mantindre la seguretat a la nostra ciutat. Per part del govern local, volem remarcar també el nostre compromís de continuar augmentant les plantilles i de dotar a la Policia Local del material i els dispositius necessaris perquè puga exercir la seua tasca en les millors condicions possibles”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *