foradia subscriutegrat

Toni Francés: “Mazón salda el seu primer any de govern amb incompliments i un major distanciament amb els ajuntaments”

Despres d'1 any de govern en la Diputació d'Alacant, Manzón incompleix la promesa de destinar 6 milions als afectats per la DANA, ha donat suport a la censura parental que va proposar la ultradreta, ha deixat sense convocar les ajudes als municipis per a l'elaboració de plans LGTBI i sempre treu a relluir el conflicte català per a qualsevol qüestió que tinga a veure amb la nostra llengua

Qüestions com la no participació de la Diputació en el Fons de Cooperació Municipal; la promesa incomplida de destinar 6 milions als afectats per la DANA o la utilització de la Diputació com a “arma política” contra la Generalitat, són considerats pels socialistes com els “principals punts negres de la gestió de Mazón”.

Des del grup socialista afirmen que davant la falta d’ímpetu de Mazón i el PP per a plantejar iniciatives, “hem estat la resta de partits els que hem aconseguit estimular l’activitat i les propostes per a millorar la gestió”.

Per a Francés el PP en la institució provincial “vol pintar la seua façana de centre, però està demostrant que els seus fonaments són els de la dreta pura i dura”.

El grup socialista en la Diputació d’Alacant, a través del seu portaveu, Toni Francés, ha afirmat que Carlos Mazón, president de la institució provincial, “salda el seu primer any com a president amb incompliments i un major distanciament dels problemes reals dels ajuntaments”.

Per al portaveu socialista, aquests 12 mesos des de la constitució de la nova corporació provincial “ens ha mostrat a un president més ocupat de les seues aspiracions personals en el si del Partit Popular, que a aconseguir una Diputació més pròxima a les necessitats dels municipis. Les fotos als pobles estan molt bé si vénen acompanyades de fons i projectes”.

Així, Francés considera que l’“epicentre” d’aquesta política cada vegada més distant amb els municipis de Mazón i el seu equip de diputats, es troba en el seu rebuig a no participar en el Fons de Cooperació Municipal i no incloure en el pressupost de la Diputació els 6 milions promesos a l’octubre per a ajudar a la Vega Baixa després del temporal DANA. “Han estat els seus principals punts negres” ha subratllat Francés.

“En el ple de pressupostos li vam dir que era un error no incloure el Fons de Cooperació enguany. Ara, en aquests durs moments, tots els alcaldes i alcaldesses de la província sabem el positiu que seria comptar amb aquesta ajuda amb la qual sí que compten a València i Castelló”.

De la mateixa manera, Francés ha insistit que, respecte a l’ajuda a la Vega Baixa per la DANA “la realitat és tossuda: han passat deu mesos des que va anunciar 6 milions que mai han arribat. Ni un sol euro”.

En aquest sentit, el portaveu socialista ha estat clar a assenyalar que “l’objectiu de Mazón de situar-se en contra de les propostes de la Generalitat ha perjudicat clarament els ajuntaments. Ara anem sabent que per a Mazón la Diputació és només un graó per a les seues metes en el PP autonòmic”.

Impuls dels grups polítics davant la falta d’iniciaties del PP

Des del grup socialista consideren que en aquest any s’hauria d’haver impulsat un major acostament als problemes reals dels pobles de la província. “Les nostres prioritats és que la Diputació s’enfoqui a aportar eines, fons i oportunitats als municipis, en cooperació amb els alcaldes i alcaldesses, i la resta d’administracions, com la Generalitat. Una Diputació atenta als problemes en la gestió, als serveis municipals i als ciutadans”, assenyala Francés.

“Però això ha topat des del principi amb un PP, majoritari en l’equip de govern, apàtic, amb poques iniciatives i amb la ment en altres coses”, ha lamentat el portaveu socialista. “Hem estat la resta de grups polítics els que, en certa manera, hem intentat mitjançant propostes i reivindicacions impulsar la gestió i millorar l’atenció de la Diputació cap als ajuntaments”, ha assenyalat.

“Des del nostre grup hem estat artífexs d’iniciatives per a, entre moltes altres, ajudar a pimes i autònoms per la pandèmia; per a ajudar al sector de les festes tradicionals; per a la redacció de plans d’emergències als pobles; per a ajudar a millorar els plans d’obres i d’impuls del turisme en moments difícils com els actuals”, ha detallat Francés. “Al mateix temps -prossegueix el portaveu socialista- hem actuat amb lleialtat, responsabilitat i treball en totes les iniciatives sorgides per la urgència de la COVID 19, fomentant en tot moment la unitat d’acció de tota la corporació”, ha assenyalat Francés.

MAZÓN I EL PP “AMB FAÇANA DE CENTRE I FONAMENTS DE LA DRETA PURA I DURA”

Des de les files socialistes consideren que el PP de Mazón en la Diputació s’ha presentat enguany “amb la façana de centre, però amb els fonaments de la dreta pura i dura”.

“Es van regirar per a donar suport a la censura parental que va proposar la ultradreta, han deixat sense convocar les ajudes als municipis per a l’elaboració de plans LGTBI i treuen a relluir el conflicte català per a qualsevol qüestió que tinga a veure amb la nostra llengua. Ara caminen amb la guerra de l’aigua, i ja sabem, veient la composició de la direcció provincial que presideix Mazón, el paper que atorguen a la dona”, ha finalitzat Francés.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *