foradia subscriutegrat

El municipalisme valencià s’uneix per a lluitar contra la Covid-19 als països del Sud

245 regidors i regidores de les localitats valencianes sòcies del Fons Valencià per la Solidaritat i institucions com la Diputació de València han donat suport al manifest de la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat per a col·laborar en l'erradicació de la pandèmia en aquests països

245 regidors i regidores dels municipis del Fons Valencià per la Solidaritat, dels quals 30 són alcaldes i alcaldesses, han firmat el manifest de ‘Cooperació contra el Coronavirus’. Aquest escrit ha estat elaborat per la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat, entitat a la qual pertany el Fons Valencià, juntament amb altres 8 Fons d’Espanya.

En el manifest afirma que en un context global, abandonar a la població dels països del Sud no és una opció i per aquesta raó proposa que es mantega el compromís i s’intensifiquen els esforços solidaris per a ajudar-los per a poder resistir els efectes del Coronavirus.

A més coincideix amb la demanda de l’Organització Mundial de la Salut de cooperat entre els països i tenir solidaritat global per véncer la pandèmia.

Des de les entitats locals sòcies, s’aposta per posicionar el municipalisme solidari per incidir en l’agenda global, i per comprometre’s amb la cooperació al desenvolupament com a mecanisme de resposta per a lluitar contra la Covid-19 i enfortir la institucionalitat local dels països menys afavorits, col·laborant amb els processos locals alineats amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible com a via de garantia dels drets humans i d’unes vies sanitàries segures.

Tal com recull el manifest, les persones firmants fan una crida a les administracions locals perquè mantinguen el seu compromís humanitari i reforcen les seues polítiques de cooperació internacional.

Els firmants coincideixen en el fet de coordinar accions que donen suport a països en via de desenvolupament i on l’estructura sanitària d’aquests és feble, així com l’accés a la informació i l’ús informatiu de les noves tecnologies, espais que han tingut en els països desenvolupats un paper important de sensibilització i educació enfront del contagi.

El president del Fons Valencià, Álvaro Escorihuela, ha afirmat que: “les polítiques de cooperació internacional al desenvolupament van a ser essencials en la lluita contra la COVID-19 pel context globalitzat en el qual estem“. A més a més, expressa que “a banda de la col·laboració contra el coronavirus no es pot donar cap pas arrere en matèria de solidaritat per a l’enfortiment socioeconòmic d’aquests països“.

En total participen un total de 65 ajuntaments de la Comunitat Valenciana, que són: Agullent, Albaida, Alcàntera del Xúquer, Alcàsser, L’Alcúdia de Crespins, L’Alcúdia, Alfafara, L’Alfàs del Pi, Almussafes, L’Alqueria de la Comtessa, L’Alqueria d’Asnar, Barxeta, Benassal, Beneixama, Beniarjó, Benifaió, Benifairó de les Valls, Benigànim, Benissa, Betxí, Bocairent, Burjassot, Canals, Castelló de Rugat, Castelló de la Plana, Catarroja, Corbera, Elx, Estivella, Faura, Fontanars dels Alforins, Gandia, Gata, El Genovés, La Llosa de Ranes, Llutxent, Massamagrell, Montesa, Morella, Muro d’Alcoi, Novetlè, L’Olleria, Ontinyent, Orba, Paiporta, Pedreguer, Pego, Picassent, La Pobla del Duc, Els Poblets, Polinyà del Xúquer, Potries, Quatretonda, Rafelcofer, Rocafort, Ròtova, Sagunt, Sant Joan d’Alacant, Teualda-Moraira, València, Vallada, Vila-real, Villanova de Castelló, Vinalesa i Xàtiva.

També participen els presidents de 6 mancomunitats: Mancomunitat La Costera-La Canal de Navarrés, Mancomunitat de Serveis de Benestar Social La Comuna, Mancomunitat Cultural de La Marina Alta, Mancomunitat La Ribera Alta, Mancomunitat La Safor, Mancomunitat La Vall d’Albaida i Mancomunitat de Les Valls.

Cal destacar que els firmants pertanyen a una gran varietat d’opcions polítiques. Aquests fets demostren la solidaritat de les entitats locals sòcies del Fons en el conjunt i unitat d’acció en la diversitat i la pluralitat de l’organització municipalista valenciana.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *