foradia subscriutegrat

El Síndic de Greuges lluita per l’atenció per a joves majors de 21 anys amb diversitat funcional

Des de fa any les famílies del Projecte Somriures estan demanant aquestes reivindicacions, ja que quan aquests joves de les comarques de l'Alcoià i El Comtat finalitzen l'etapa educativa, ja no disposen d'atenció especialitzada

El dia 30 de juliol una de les famílies que formen part del Projecte Somriures va rebre una carta signada pel Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana. Àngel Luna González. En aquest escrit es posava de manifest la manca de recursos que hi ha per a atendre a molts joves a partir de 21 anys amb diversitat funcional a les comarques de l’Alcoià i El Comtat.

I, és que, una vegada finalitzen la seua etapa educativa, aquestes persones ja no poden accedir a cap recurs que puga atendre les seues necessitats que fan que tinguen una vida digna.

Aquesta carta ha sigut conseqüència d’una queixa presentada al Síndic en desembre de 2019, on es manifestava que des de Projecte Somriures, des de que es va iniciar en 2017, ha reivindicat, visibilitzat i conscienciat a la societat i a les administracions públiques les necessitats que urgeixen aquestes comarques per a disposar d’uns serveis dignes, públics i de qualitat per a aquesta part de la població que necessita d’atencions específiques.

Àngel Luna, ha demanat a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i a la d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treballs que: “en l’àmbit de les seues respectives competències, s’augmenten els recursos, atesa l’escassetat dels que hi ha disponibles en l’actualitat, a l’efecte de poder atendre la demanda dels joves amb discapacitat en la zona de l’Alcoià– Comtat“.

A més a més, de forma més específica es dirigeix a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a dir-los que: “agilitzen al màxim l’elaboració i aprovació del decret que regule el mapa territorial de les necessitats dels serveis socials de la Comunitat Valenciana en general i en concret per a la zona de l’Alcoià-Comtat“.

Des de Projecte Somriures, exigeixen que aquestes recomanacions es convertisquen en realitat, ja que hi ha molts joves que finalitzen l’etapa educativa i necessiten aquesta atenció professionalitzada i específica per a poder tindre un futur de vida digne i esperançador.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *