foradia mediambient

Les piscines municipals comptabilitzen un total de 15.858 usuaris durant el mes de juliol

Marcat per la Covid -19, les xifres d'aquest mes atípic de juliol de 2020 són inferiors a les del mateix mes d'anys anteriors • Recordar finalment que les piscines romandran obertes fins el diumenge 30 d'agost

En una campanya marcada per les mesures adoptades per a fer front a la pandèmia de la Covid-19 les piscines de la ciutat continuen sent una de les opcions preferents entre els ciutadans per a passar els mesos d’estiu.

El total d’assistents a les tres piscines municipals de la ciutat és de 15.858 persones durant aquest mes, inferiors a les del mateix mes d’altres anys. Durant el mes de juliol passat van accedir 8.087 persones a la Piscina José Trenzano Alós, un total de 4.596 a la Piscina de Caramanxel i 3.175 a la de Batoi.

Marcat per la Covid -19, les xifres d’aquest mes atípic de juliol de 2020 són inferiors a les del mateix mes d’anys anteriors degut en gran manera al context en el qual ens trobem.

Les Piscines de Caramanxel i Batoi han tingut que tancar durant alguns moments puntuals per completar l’aforament del 75%

La pandemia ha obligat a suspendre les activitats lúdiques que es realitzaven anys arrere que reunien un gran nombre de joves banyistes com per exemple les “Festes de l’Aigua” que es realitzaven en la piscina José Trenzano Alós i que en aquest mes de juliol per motius de seguretat no s’han pogut dur a terme.

També s’ha eliminat l’entrada gratuïta per a majors de 65 que també es realitzava en algunes ocasions durant anys passats, així com activitats com a concerts.

Recordem l’assistència total al juliol d’altres anys:

  • 2017: 22.921,
  • 2018: 22.611
  • 2019: 25.323.

La reducció de l’aforament al 75% de la capacitat total en les tres instal·lacions ha obligat en alguna ocasió puntual durant aquest mes de juliol a tancar per aforament complet les piscines de Caramanxel i Batoi procedint-se a la seua obertura al cap de poc temps, a mesura que alguns usuaris abandonaven la instal·lació permetent així l’entrada d’uns altres.

Convé destacar com a nota negativa, alguns actes esporàdics de vandalisme en les instal·lacions i que esperem no es repetisquen ni el que queda de campanya estival ni en pròximes.

Una altra dada destacable durant el mes de juliol és l’ús que de les piscines han pogut fer les diferents Escoles d’Estiu que han sol·licitat accedir a les mateixes i que de manera escalonada i organitzada des del Centre d’Esports ho han fet, atenent d’aquesta manera la demanda per part d’aquest nombrós col·lectiu i donant l’opció als més xicotets a poder tindre un mes de juliol el més “normal” possible dins de la cura i respecte per les mesures adoptades per a l’ús d’aquestes instal·lacions.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *