foradia subscriutegrat

Centres educatius contestans demanen a l’Ajuntament que no autoritze una nova gasolinera a Cocentaina

Article per Rosana Soler Moltó, directora del Claustre CEIP Bosco; Jaume Llopis Carbonell, director del Claustre FPA Beniassent; Sergio Cortés Ferrándiz, director del col·legi Sant Francesc d’Assís

El claustres i els consells escolars dels centres FPA Beniassent, CEIP San Juan Bosco i Sant Francesc d’Assís, assabentats de la proposta d’instal·lar una gasolinera en una zona molt pròxima a aquests centres manifesten el següent:

1.- Des de l’inici de la democràcia i amb la modernització del país, els pobles han lluitat per a traure les gasolineres dels pobles perquè suposen un risc potencial i real per als habitants que hi viuen. Està demostrat que s’utilitzen són nocives per al medi ambient i especialment perjudicials per a la salut de les persones.

2.- En aquests moments hi ha una lluita veïnal en contra d’aquesta instal·lació. Aquests centres se solidaritzen amb aquesta lluita perquè no té cap sentit posar aquest negoci en una zona residencial en la qual, a més, hi ha un parc infantil, tres col·legis pròxims i una escola infantil.

3.- La instal·lació de la gasolinera augmentarà el risc d’accidentalitat per al nostre alumnat i per a totes les persones que accedisquen als nostres centres a peu, ja que aquest tipus d’establiment és perillós per l’ús, la manipulació, la descàrrega i el transport de substàncies perilloses. A més, augmentarà el trànsit rodat de la zona.page1image1615504

4.- Aquests centres consideren que la protecció dels col·lectius vulnerables han de prevaldre sobre els criteris tècnics: la salut del nostre alumnat ha d’estar per damunt de qualsevol negoci.

Per tot açò, exigim que l’Ajuntament de Cocentaina faça tots els possibles per el tipus de substàncies que impedir que aquest projecte es materialitze i que no l’autoritze.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *