foradia elgrat

‘Torna la Primavera’ a Gandia amb la mostra floral

Durant aquests dies s’està enllestint la mostra floral al pati d’Armes del Palau Ducal dels Borja, que la podeu visitar el 21 i 22 d’agost.

Diana Morant,‘Torna la primavera’, sens dubte, serà un atractiu per a la ciutadania i per als turistes, els quals tindran l’oportunitat única de veure el bressol del nostre patró, Francesc de Borja, engalanat de color i de vida”.

Gandia inaugura la mostra floral Torna la primavera”, que omplirà de flors aquests dies el pati d’Armes del Palau Ducal dels Borja. Durant els dies 18, 19 i 20 d’agost, les floristes han decorat el pati d’Armes del Palau i des d’aquest divendres fins al 22 d’agost el pot visitar el públic en general.

La iniciativa va en la línia del projecte “Torna la llum”, que ja va posar en marxa l’ens provincial i que està dirigit a pal·liar els efectes negatius que la crisi sanitària ha tingut en sectors com la pirotècnia o, en aquest cas, la floristeria.

Es tracta d’una acció conjunta de la Diputació de València, l’Ajuntament de Gandia, l’Associació Nacional de Floristes i els Gremis de Floristes de la Comunitat Valenciana. Hi participen 10 floristes de Gandia i d’altres municipis, com ara Oliva.

L’acte ha comptat amb la presencia de l’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada del President de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, Voro Femenia, el regidor de Cultura d’Oliva, Julio Llorca, i la representant de l’Associació Nacional de Floristes, Isabela de Zúñiga, també els acompanyat el  vicealcalde, Josep Alandete, els portaveus del grups municipals a l’Ajuntament de Gandia, així com representants de les Falles i la Setmana Santa de Gandia. 

L’Alcaldessa Diana Morant ha explicat, “volem donar suport a un col·lectiu fonamental per a la nostra societat i sustent dels nostres costums i tradicions: els i les floristes. Sense ells, els casaments no serien el mateix; tampoc les Falles, ni la Setmana Santa…, i hauríem de buscar altres fórmules per a dir als nostres estimats que els volem…o que ho sentim…”

“les Administracions Públiques estem obligades a actuar amb eficàcia i solvència, a escoltar a tots, a donar la mà a tots i a no deixar a ningú arrere en esta travessia que ja està fent-se massa llarga. I això és el que estem fent: deixar-nos la pell cada dia contribuint a la dinamització de la ciutat”, assenyalava Morant.

A més a més, la Diputació de València, enceta també altres exposicions florals a altres municipis, com Benissanó, Paterna o L’Eliana. L’entitat provincial ha impulsat esta iniciativa juntament amb l’Associació Nacional de Floristes i els Gremis de Floristes de la Comunitat Valenciana.

I esta és una molt bona excusa també perquè els visitants que estan en la platja puguen conéixer el Centre Històric, dins del nostre objectiu de trencar la barrera entre la platja i la ciutat… Flora, la deessa, era símbol de la renovació del cercle de la vida i solia representar-se com a l’etern renàixer de la vegetació. Doncs m’agradaria que esta mostra ens servira per imaginar que més prompte que tard tot tornarà a ser com abans o millor encara”, concloïa Morant.  

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *