foradia subscriutegrat

Guanyar demana que es pose a disposició dels centres educatius espais municipals

El grup municipal Guanyar d'Alcoi vol que aquesta mesura s'aplique amb urgència per a poder garantir la seguretat de l'alumnat per al pròxim curs 2020-2021

Guanyar Alcoi, la plataforma municipalista demana amb urgència al govern local que els espais municipals puguen estar a disposició de les escoles per a poder garantir la seguretat dels xiquets i xiquetes en el curs que està a punt de començar.

La portaveu de Guanyar, Sandra Obiol, ha explicat que: “Anar a l’escola és un dret de totes les xiquetes i xiquets al qual de cap manera podem renunciar, cal que l’Ajuntament estiga al seu costat fent-lo possible“.

És per aquest motiu que des de Guanyar demanen a la regidoria d’Educació que faça un llistat dels espais municipals, tant a l’aire lliure com d’interior, amb l’objectiu de facilitar que els centres educatius puguen complir els requisits bàsics de seguretat, que de moment són: ràtio reduïdes, espais a l’aire lliure i espais interiors ben ventilats.

Aquesta proposta es farà efectiva en el primer plenari del curs, ja que com defensa Obiol: “hem tingut bastant temps les escoles tancades. Aquesta circumstància ha perjudicat centenars de xiquetes i xiquets i joves de la nostra ciutat perquè els ha arravatat temps per a aprendre i socialitzar-se“.

A més, la portaveu ha volgut afegir que: “Només es tracta d’un fet acadèmic, si no també de benestar social i físic. La pandèmia i la seua gestió ha fet més complicat fer real de manera equitativa aquest dret, especialment després d’anys de retallades d’inversió pública en educació“.

En aquest sentit, Obiol recorda que el govern municipal ha d’assumir responsabilitats: “Un Ajuntament pot fer moltíssimes coses per als seus ciutadans. Nosaltres només traslladem idees al nostre govern, com posar a disposició de les escoles els parcs, els museus, l’Àgora… Ara esperem que les valore i les faça efectives o bé que propose altres idees millors. El nostre present i futur depèn de les decisions que es prenguen, també de les decisions a la nostra quotidianitat municipal”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *