foradia subscriutegrat

Ontinyent aposta per la bicicleta elèctrica amb un sistema de préstec

Des de l'Ajuntament de la localitat s'han destinat 426.000 euros per a promoure aquest vehicle sostenible

Ontinyent cada vegada està més prop de fer realitat el servei de préstec de bicicletes elèctriques.

L’Ajuntament ha licitat la implantació, gestió i manteniment del sistema per un import total de 425.920 euros, amb un període de 4 anys. Les empreses podran presentar les seues ofertes fins al dia 21 de setembre.

Sayo Gandia, regidora de Sostenibilitat, ha explicat que aquest servei comptarà amb 50 bicicletes i un sistema de càrrega mínima de 5 euros per a 30 dies. La regidora ha considerat que: “amb aquest sistema s’esgoten les excuses orogràfiques o econòmiques, ja que en ser elèctriques els pendents de la ciutat es podran salvar amb facilitat i el cost de l’accés a aquest servei és simbòlic“.

Els usuaris generals accediran gratuïtament als primers 30 minuts de cada ús, mentre que els puntuals pagaran 50 cèntims per eixa primera mitja hora. Quan passen aquests 30 minuts, per a tots els usuaris, el cost serà de 50 cèntims per cada mitja hora. El temps màxim de cada préstec serà de 3 hores i no hi haurà límits d’usos diaris per cada persona usuària.

Aquests vehicles s’estacionaran en qualsevol dels punts d’aparcament que col·locarà l’Ajuntament.

La bicicleta és un mitjà de transport saludable, individual i molt econòmic, i potenciant el seu ús ajudem a reduir el trànsit de vehicles de motor i l’emissió de contaminants. Des del govern d’Ontinyent anem treballant en la potenciació de la bicicleta i aquest sistema vol donar un nou impuls al seu ús a la ciutat“, ha afegit la regidora de Sostenibilitat.

A més d’aquest sistema, el govern municipal ha fet altres accions que fomenten l’ús de la bicicleta, com la instal·lació de 23 aparcabicis repartits per tots els barris, les reduccions de velocitat del trànsit viari, la creació de carrils bici o les ajudes municipals a la compra de bicicletes i kits de conversió de bicis elèctriques.


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *