foradia subscriutegrat

Gandia realitza treballs de millora a la Torre dels Pares

Aquestes actuacions han sigut possibles gràcies a una subvenció de la Diputació de València de 58.000 euros

Gandia està realitzant treballs de consolidació en un dels monuments de la ciutat, la Torre dels Pares. Es tracta d’una alqueria medieval fortificada del segle XIV, que té els seus orígens en l’emblemàtica torre vigia construïda al segle XI, amb la missió de guaitar la costa per a prevenir els atacs dels pirates.

Aquestes obres de consolidació s’han pogut dur a terme gràcies a una subvenció de 58.000 euros que ha concedit la Diputació de València, que es va aconseguir en l’anterior legislatura, en la qual ja es va realitzar una actuació d’urgència per tal d’evitar el seu enfonsament.

En els treballs que s’estan realitzant actualment, es busca tancar els espais que s’han obert durant segles i que han generat esquerdes importants. També s’estan reforçant els forjats de la torre, amb la finalitat de donar estabilitat a les diferents estances i evitar futurs despreniments.

La regidora delegada de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural, Alicia Izquierdo, ha explicat sobre aquest monument que: “Tot i ser un dels edificis més emblemàtics de Gandia, que compta amb la màxima protecció com a Bé d’Interés Cultural, és un gran desconegut per a la majoria de la ciutadania. Per això, cal fer valdre, i explotar el seu potencial patrimonial, cultural i artístic. A més a més, està envoltat d’una finca agrícola de vora 8 fanecades de tarongers, que també poden aprofitar per a donar-li valor didàctic de la mà del projecte ‘Escola de la terra’, vinculat a la Torre dels Pares“.

Amb aquesta actuació es tancaran les obres prèvies al Pla Director. Tant la fase 1, la que es va realitzar d’urgència en la passada legislatura, com la fase 2, que s’està realitzant actualment, eren necessàries per a estabilitzar la torre i l’alqueria.

A partir d’aquest moment es redactarà el Pla Director, on es fixaran terminis i actuacions per a la restauració i s’intentarà dotar de contingut aquest BIC.

Per la seua part, el vicealcalde, Josep Alandete, ha volgut afegir que: “Aquesta serà la legislatura de l’impuls definitiu de la Torre dels Pares, per a convertir-la en un altre dels elements patrimonials imprescindibles de la nostra ciutat. I, per això, calia primer que res consolidar el que hi ha amb l’ajuda d’altres administracions“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *