lasarga ajualcoipresuparticipa

L’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat el Pla Territorial d’Emergències

Aquest pla es va votar en el mes de juliol amb la unanimitat de tota la corporació en el ple municipal

L’Ajuntament d’Alcoi ja ha aprovat de forma definitiva el Pla Territorial d’Emergències, un pla que es va votar per unanimitat de tota la corporació municipal en el ple de juliol després d’estar en exposició pública durant un mes. Els diferents grups polítics i altres entitats socials van poder fer al·legacions.

Ara, aquest document encara continua en procés de revisió i actualització.

El Departament d’Emergències i Protecció Civil de l’Ajuntament d’Alcoi ha elaborat aquest nou Pla Territorial seguint les directrius del Pla Territorial d’Emergències de la Comunitat Valenciana, sota la supervisió dels tècnics de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències. Aquest, és el pas previ perquè el pla siga homologat per la Comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana.

En aquest document s’estableix quina ha de ser l’organització general en resposta a les situacions de riscos col·lectius greus i assenyalen mecanismes per a la mobilització dels recursos humans i materials necessaris per a la protecció de les persones, els béns I el medi ambient, així com la forma en la qual aquests recursos s’organitzen amb l’objectiu principal de minimitzar les conseqüències davant incendis, nevades, inundacions, accidents, terratrémols i altres fenòmens que puguen afectar a Alcoi.

El Pla també recull un conjunt de tècniques i accions prèviament organitzades i planificades, dirigides a evitar reduir o corregir els danys causats a persones i béns en situacions de risc o emergència, marcant pautes d’actuació que asseguren una millor eficiència en les decisions que s’han de prendre en aquestes situacions.

Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica, ha explicat que: “el Pla d’Emergències ens permet fer front a les contingències que ocórreguen, tant les naturals a causa d’incendis, nevades i inundacions o terratrémols, per exemple, com les causades per accidents, preparant-nos per a protegir els nostres ciutadans i el nostre entorn de la millora manera possible. El document ha comptat amb una àmplia participació en la seua elaboració i ha estat aprovat per unanimitat, a banda de què parlem d’un document sempre viu, sent actualitzat i millorat constantment per a adaptar-lo a les noves situacions que ens toque viure“.

Font: Redacció./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *