foradia subscriutegrat

Alcoi continua la seua aposta per ser una ciutat sostenible

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha qualificat el projecte 'Solucions Basades en la Naturalesa a Alcoi' com un dels 10 millors de tots els que s'han presentat per a obtenir les ajudes per a plans d'impuls en el medi ambient-canvi climàtic

Des de l’Ajuntament d’Alcoi s’estan aprofitant molt les ajudes que venen des dels Fons Europeus, i ara, s’ha presentat un nou projecte que comptarà amb el suport d’aquestes inversions.

Per a l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, s’està fent un gran treball en aquesta estratègia per millorar la ciutat, cosa que segons ha explicat s’està reconeixent: “Som de les ciutats que més fons ha aconseguit per a dur a terme projectes. A més, els nostres projectes estan sent dels millors valorats i dels millors puntuats en diverses convocatòries que s’han optat”. El pla de Sostenibilitat Turística és un dels que més diners han recaptat, concretament 3 milions d’euros, i ha sigut molt ben valorat.

Però ara, s’ha presentat una nova iniciativa, que ja ha sigut aprovada per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. Es tracta de ‘Solucions Basades en la Naturalesa a Alcoi’, i com ha comentat Francés l’objectiu és fer una ciutat més habitable, pensada per als ciutadans, a través de col·locar elements naturals als nostres carrers. A més, també té la intenció d’ajudar a minimitzar l’increment de la temperatura a la ciutat.

El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, ha estat detallant més parts sobre aquest projecte, que ha sigut valorat com el sèptim millor entre els 40 que s’han presentat, i ha sigut el tercer en quantia de diners. En total es faran cinc actuacions, quatre d’elles encara no s’ha determinat el lloc en el qual es farà, però com ha aclarit el regidor, poden anar canviant, ja que no són actuacions amb elements estàtics. La primera d’aquestes actuacions serà la col·locació de quadres vegetals mòbils, que són xicotets jardins verticals, que poden col·locar-se de diferents formes. Està previst que es col·loquen huit en tres ubicacions d’Alcoi diferents.

La segona idea és un altre jardí vertical, ‘Urban Biofilter’. Aquest sí que és de grans dimensions, ja que són 14 m² de grandària. Aquest element té incorporat ventiladors que afavoreixen l’aire, i refresquen.

El tercer element que col·locarà l’Ajuntament seràn tendals vetegals, que com ha explicat Silvestre, a banda de ser zones verdes en llocs en els quals no hi poden haver arbres, també serviran per a fer ombra.

Aquests tres projectes es col·locaran com a experiència pilot i s’anirà provant per a més endavant anar col·locant més per tota la ciutat.

Finalment, Carles Samper ha contat les últimes dos idees que estan dins del projecte presentat per l’Ajuntament d’Alcoi. Per una banda, està la col·locació de fanals per a aus, concretament per a les espècies: teuladí, oronetes, oroneta de cua blanca, i els falciots. Per altra banda, a l’Estany de Buidoli, s’instal·larà un biofiltre per a netejar l’aigua d’aquest espai de forma natural, de tal manera que ajudarà a cuidar la fauna aquàtica i vegetal d’aquest estany.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *