foradia subscriutegrat

L’Ajuntament d’Alcoi implanta els gots reutilitzables a les Festes de Sant Jordi

Amb aquesta campanya duta a terme des de la Regidoria de Transició Ecològica es pretén que durant els dies grans de les festes generem menys residus i menys plàstics

El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, ha presentat una nova campanya que es durà a terme durant els dies grans de les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi. Es tracta d’una iniciativa amb la qual es pretén que “es generen menys residus, menys plàstics, i menys CO₂”, segons ha explicat Silvestre.

Açò es podrà fer gràcies al fet que molts dels establiments del centre d’Alcoi tindran per primera vegada durant aquests dies gots reutilitzables. En total hi haurà 60.000 gots disponibles, i el funcionament d’aquesta campanya serà que quan es demane una consumició, es pagarà a més un euro de lloguer pel got. Una vegada es finalitze la consumició, podrà anar al mateix establiment o a qualsevol dels adherits en la campanya, i tornar el got, i per tant, recuperar eixe euro de lloguer. En el cas de tornar a consumir, es canviarà per un nou. A més, també es poden conservar de record.

“El que busquem és un canvi d’hàbits en els usuaris, i en els establiments. Hem de col·laborar tots, i no podem fer educació infantil als centres educatius per als més menuts, però els adults no comprometre’ns en res, i més, en unes celebracions tan importants, que generen tants residus. Hem de participar activament en les problemàtiques ambientals. Llogant un got estem evitant tirar a la brossa un got d’un sol ús”, ha assenyalat el regidor.

Aquesta serà la primera experiència pilot, però la idea és continuar amb la campanya als pròxims anys, ja que com ha afirmat Jordi Silvestre, la iniciativa “vol marcar el canvi per a utilitzar utensilis reutilitzables. La mateixa llei de residus estatal i europea prohibeix el material d’un sol ús. Per això volem fer una crida a tots i totes perquè busque els establiments amb gots reutilitzables, i que els canvien, perquè no els costarà res, sols hauran de llogar el got, i després els tornaran l’euro quan acaben”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *