foradia subscriutegrat

Manolo Gomicia: “Oferirem 8.000 noves places en Formació Professional”

Des de Les Muntanyes hem parlat amb el Director General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Manolo Gomicia, per tal de conéixer com serà en l'FP aquest curs marcat per la Covid-19

Ja ha començat setembre, i açò vol dir que comença un nou curs, però enguany no és un curs com el que estàvem acostumats. Ara està present a les nostres vides la Covid-19, i els centres educatius s’han d’adaptar per a poder continuar impartint classe.

Per tal de conéixer com serà aquesta adaptació dins del món de la Formació Professional, hem parlat amb Manolo Gomicia, Director General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial.

Segons ens ha explicat, l’inici de curs serà més o menys com la resta del sistema, però ha assenyalat que “l’FP té espais molt diferenciats i haurem de tindre més precaucions“. 

Gomicia afegeix que en cicles relacionats amb la imatge, l’educació física o la mecànica, per exemple, s’ha hagut de realitzar un protocol diferenciat: “Les instruccions que s’han donat en els cicles que necessiten interacció, és que seguisquen els mateixos criteris que en empreses d’aquest tipus, com en les perruqueries o en tallers mecanitzats. Per exemple, la neteja, és la principal instrucció, així com l’ús de mascareta o els guants“.

Per a poder garantir que es complisquen aquestes directrius, el Director General d’FP ha assegurat que s’ha dotat als centres del material necessari per a poder desenvolupar les seues tasques garantint la màxima seguretat.

Un altre dels punts importants d’un cicle formatiu, són les pràctiques en empreses. Manolo Gomicia, ha aclarit que a l’hora de realitzar aquest tipus de pràctiques, “l’alumne haurà de seguir les normes de l’empresa en la qual estiga igual que fa la resta de treballadors“.

Finalment, hem volgut saber, si la pandèmia ha afectat de forma negativa en l’oferta de places per a estudiar cicles de Formació Professional, però, Gomicia, ha volgut deixar clar que la Covid-19 no afectarà i de fer, ha anunciat que en setembre es farà una oferta extraordinària de places. “Hem ampliat més i tindrem una oferta mai coneguda. Oferirem 8.000 noves places en Formació Professional“.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *