foradia pressupostparticipatiualcoi

Ontinyent comença les obres que estan dins del pla ‘Tornem Junts’

En aquestes actuacions es realitzaran treballs a l'accés al Museu Tèxtil i l'espai adjacent al Centre de Malalts d'Alzheimer

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat les obres de l’accés al Museu Tèxtil de la Comunitat Valenciana pel carrer Músic Úbeda i també les de la creació d’una vorera a l’espai adjacent al Centre de Dia Caixa Ontinyent de Malalts d’Alzheimer.

Aquestes obres estan dins del Pla d’Obres i Serveis ‘Tornem Junts’ que es va posar en marxa en el mes d’abril pel govern municipal i que té com a objectiu incentivar a aquest sector. El pla ja du prop de 30 actuacions executades per empreses locals amb una inversió total de 935.000 euros per a abans de final d’any.

Joan Sanchis, regidor de Territori ha destacat que: “l’impacte directe i ràpid d’aquestes actuacions, de les que ja hem executat, fet o adjudicat la majoria, i que hem plantejat per reactivar la construcció i els sectors afins com arquitectes, enginyers, electricistes, llanterners o subministradors de material en temps tan complexos com el que estem vivint per la pandèmia, al mateix temps que millorem la ciutat i les condicions per al dia a dia dels veïns i veïnes“.

Les obres al Museu Tèxtil tenen un pressupost de 26.227 euros i s’espera que duren un mes, en aquests treballs s’instal·larà una nova conducció d’aigua potable en aquest tram, que abastiran al Museu, així com a la millora de l’enllumenat públic i del paviment en la vorera fins al carrer Gomis, entre altres accions.

Per altra banda, al Centre de Salut de Sant Rafel i el Centre de Dia de Malalts d’Alzheimer, el pressupost serà de 38.399 euros i s’espera que l’obra finalitze en dos mesos. En aquest cas es farà la pavimentació, enllumenat i enjardinament d’aquest espai de 65 m de longitud, de manera que puga convertir-se en altra zona per al gaudi tant d’usuaris del Centre de Salut i Centre de Dia, com dels usuaris dels parcs adjacents.

També està executant-se la rehabilitació de la coberta de la caixa de l’escala de l’edifici Crec i millora del seu interior (40.530 euros) i el canvi de l’enllumenat del jardí del Llombo (14.500 euros) i a les setmanes que venen s’iniciarà altres actuacions com la d’ampliació de la vorera del carrer Gaspar Blai Albuixech; la millora de voreres i escocells al carrer Tirador; la restauració de la o la pavimentació asfàltica de diversos carrers del nucli urbà.

Joan Sanchis ha recordat que ‘Tornem Junts’ inclou també altres línies d’acció per incentivar altres sectors com els xecs consum per donar suport al comerç, l’hostaleria i els serveis locals, les ajudes als autònoms per a la despesa corrent i la contractació o el manteniment de personal; a més de continuar-se amb l’execució dels projectes subvencionats per altres administracions, entre altres accions que, al seu conjunt, es preveu que hagen mobilitzat al voltant de 8 milions d’euros a l’economia local abans de final d’any.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *