foradia subscriutegrat

Compromís xifra en 35 milions el deute de la Diputació d’Alacant amb els Ajuntaments en 2020

Aquest deute és provocat per la no tramitació d'ajudes per als municipis afectats per la DANA, i altres fons pressupostats per a enguany, així com 10 plans anunciats sense executar

Des de Compromís anuncien que la Diputació d’Alacant té un deute de 35 milions d’euros amb els pobles de la província durant aquest any.

Segons la formació aquest deute és per culpa de no haver dut a terme les ajudes per als municipis afectats per la DANA, altres transmissions de fons pressupostats per a 2020, o 10 plans que es van anunciar, però que no s’han executat.

Per a Compromís, aquesta quantitat significa que els pobles de la província d’Alacant siguen els pitjors finançats per part de les institucions provincials.

La coalició proposarà al plenari un acord reparador per afrontar les necessitats municipals, i si no s’obri un espai de diàleg, Compromís demanarà la dimissió de l’equip de govern.

Com informa aquest partit, són 141 pobles alacantins els afectats per l’incompliment del govern de la Diputació, i açò suposa una alarmant disminució dels recursos enviats als municipis en comparació a exercicis anteriors, o a altres institucions provincials com la de València i Castelló.

Compromís ha registrat una proposta per al proper ple provincial, per tal de buscar un acord entre tots els grups per a reparar el greuge comparatiu generat pel deute de la institució amb els municipis en aquest 2020.

Gerard Fullana, portaveu de la formació, ha declarat que: “En 365 dies la Diputació d’Alacant, del PP i C’s, ha sigut incapaç d’enviar, i aprovar, ajudes per als municipis afectats per la DANA“.

Som la institució provincial que menys diners envia als pobles. Hem sigut incapaços d’evitar el Fons de Cooperació als municipis com València i Castelló, i portem un nivell d’execució de línies de subvenció record a la negativa“, ha afegit Fullana i per aquest mateix motiu ha explicat que: “demanem un acord per a retornar als municipis el que els deu la Diputació d’Alacant. En cas contrari, és evident que caldrà un Canvi de govern a la Diputació d’Alacant“.

Per a la formació valencianista, la presidència de Carlos Mazón presenta un dèficit que se centra essencialment en tres qüestions d’especial importància: la no participació del fons de cooperació municipal, la no aprovació d’ajudes per als efectes de la DANA després d’un any, i la no execució pressupostària de dotzenes de partides anunciades en l’aprovació de pressupostos.

Compromís informa que les transmissions de fons anunciades en el pressupost 2020 i en el pla d’inversions adjunt compromés i que estan a hores d’ara inexecutades són: Fons de Cooperació Municipal (15 milions d’euros), Ajudes d’emergència enfront de la DANA (6 M), Pla d’inversions zones verdes (2 M), Pla d’Estalvi Energètic (1,8 M), Pla de millores en masses forestals (500.000 euros), Pla d’inversions en plantació d’arbres (1 M), Pla especial de millora de carreteres provincials (1,6 M), Pla de millora de camins de titularitat municipal i ni provincial (2,4 M), Pla d’execució dels plans contra incendis (200.000 euros), Pla d’inversió per manteniment municipals dels centres escolars (150.000 euros), Pla d’inversions en projectes de promoció turística (1 M), Pla de manteniment d’edificis patrimonials (600.000 euros), Reactivació de les inversions al Consorci d’Aigües de la Marina Alta (sense especificar), finançament per a la redacció del projecte lanzadera del tren de la Costa (sense especificar), i altres projectes no executats al pressupost.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *