foradia cdturisme

Es recullen més de 84 tones de roba en el primer semestre de l’any

El mes de juny va ser el que més roba es va arreplegar amb quasi 20 tones, mentre que en el mes d'abril, a causa de l'Estat d'Alarma, sols es van arreplegar 8 tones

Els contenidors de recollida de roba d’Alcoi, 35 repartits per tota la ciutat, han acumulat durant el primer semestre de l’any un total de 84.410 quilos.

Juny ha sigut el mes en el qual més roba s’ha arreplegat, ja que es van acumular quasi 20.000 quilos, i abril, el que menys, amb 8 tones en total.

Aquestes 84 tones són lleugerament menors que les recollides en altres anys, ja que, per exemple, en 2008, sols durant els primers 6 mesos de l’any es van arreplegar 88 tones. De totes maneres, continuen les línies generals d’anys anteriors.

Respecte a altres anualitats, en 2019 i 2018, es van superar les 184 tones. Cal assenyalar que la roba no es reparteix d’igual manera en la primera que en la segona meitat de l’any, ja que en el segon semestre, sempre es registra un increment respecte al primer.

El contenidor, dins del nucli urbà que més roba va recollir va ser el de Santa Rosa, que està davant del parc del Barranquet de Soler, superant la tona mensual durant maig i juny.

Des de la regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alcoi volen recordar que aquest servei suposa un exemple d’economia circular, per la reutilització de la roba i complements, amb els avantatges que té per al medi ambient, però, també és un projecte social.

Aquests contenidors els gestionen les empreses @Arropa i Koopera Mediterráneo i suposen la inserció laboral de diferents persones de col·lectius desfavorits o en risc d’exclusió social, que participen en les tasques de recollida i procés de reciclatge de la roba.

A través de Càritas es reparteix aquesta roba una vegada que està neta i tractada, amb la intenció de recuperar el màxim d’articles possibles, i que es puga vendre en botiges com Koopera Sttore, situada en l’Avinguda Alameda Camilo Sesto.

El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, ha explicat que: “Continuem treballant en el reciclatge a la ciutat, tant amb tots els contenidors que ja teníem: cartó, plàstic, oli, tèxtil i restes com els nous que hem incorporat de color marró per a la matèria orgànica. En el cas dels contenidors de roba, per exemple, amb la seua recollida i reciclatge ajudem a minimitzar el canvi climàtic, reduint les emissions de CO₂ i participem de l’economia circular, donant una altra oportunitat a objectes que en moltes ocasions han tingut poc ús, tot englobat dins d’un projecte social“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *