foradia subscriutegrat

Més de 300.000 euros per a reconstruir el pont Montepino de Gandia

El pont es va destrossar després d'un incendi forestal en agost de 2018, ara, la Generalitat finança la seua reconstrucció, que s'espera que finalitze en octubre d'enguany

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, han visitat les obres de reconstrucció del pont de Montepino.

Aquest projecte és finançat per la Generalitat Valenciana, amb un pressupost de 330.000 euros.

El pont va quedar destrossat després de l’incendi forestal de Marxuquera a l’agost de 2018, i ara amb aquesta ajuda es podrà reconstruir.

El pont, que ara serà de domini públic, s’espera que estiga finalitzat en aquest mes d’octubre.

Tindrà una calçada de 5’20 metres i dues voreres, una de 60 cm i l’altra de dos metres. A més, s’han eliminat els pilars de la infraestructura per a evitar les afeccions que es puguen produir durant inundacions a la zona.

El conseller Arcadi España ha assegurat que: “és una actuació necessària després de l’incendi patit a la zona, que millorarà la mobilitat dels veïns i veïnes de Montepino, donant accés a la seua urbanització“.

Diana Morant ha afirmat que Marxuquera, que és un districte d’alt valor ecològic i molt estimat per tota la ciutadania, va patir fa dos anys un dels moments més tristos de la seua història. “Va ser una de les moltes infraestructures danyades pel foc que hem pogut recuperar gràcies a la Generalitat, que ha sabut atendre les veus dels veïns i del consistori“.

Després de l’incendi, el govern de la Comunitat Valenciana, va destinar 1’8 milions d’euros per a ajudar els veïns afectats a recuperar part dels béns perduts, a més d’altres ajudes per cobrir danys públics i privats, o per a cobrir les despeses de l’Ajuntament relacionades amb l’emergència i postemergència.

Els 330.000 euros que el Consell ha invertit per a aquesta reconstrucció, se sumen als més de 400.000 euros que es van destinar per al pla de recuperació de la massa forestal a les zones afectades per l’incendi i altres 400.000 euros que es van destinar a reparar i millorar vies públiques que havien patit desperfectes a causa del foc.

Des de que es va produir l’incendi, la Generalitat ha invertit més de 3 milions d’euros per a ajudar a pal·liar els danys provocats per l’incendi.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *