foradia cdturisme

S’incorpora un segon helicòpter al Consorci de Bombers

Amb aquesta nova adquisició s'espera que els temps de resposta per a incendis forestals es reduïsca en 25 minuts

El Consorci Provincial de Bombers ha incorporat al seu material de treball un segon helicòpter.

Amb ell s’aconsegueix reduir en 25 minuts el temps de resposta davant els incendis forestals que s’han declarat durant aquest estiu en la província, cosa que ha permés evitar la propagació de l’incendi i disminuir la superfície cremada.

Aquest helicòpter, l’Alpha 0, ha realitzat una mitjana de 20 eixides al mes i més de 66 hores de vol entre juliol i agost, de les quals més de 40 han sigut per a fer tasques de direcció i coordinació dels treballs d’extinció d’incendis forestals.

Quinze d’aquests incendis es van declarar durant juliol i la resta en agost. La resta d’eixides han sigut per a fer vigilància i perimetratges des de l’aire.

Javier Sendra, diputat d’Emergències, ha destacat que: “ens ha permés arribar a qualsevol incendi declarat a la província d’Alacant en una mitjana de 20 minuts aproximadament i veure des de l’aire de forma més precisa els focus d’incendi, el seu comportament, la magnitud i l’avanç del foc“.

D’aquesta manera podem calcular amb millor precisió els mitjans aeris i terrestres que són necessaris per a les tasques d’extinció i dirigir la ubicació dels medis terrestres per a lluitar de forma més eficaç contra els incendis“, ha afegit Sendra.

A més a més, el diputat d’Emergències ha insistit en el fet que l’Alpha 0 “és capaç de guanyar una mitjana d’uns 25 minuts d’antelació, ja que els medis terrestres tarden uns 45 minuts a arribar al lloc de l’incendi“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *