lasarga

Marzà assegura que enguany és més necessària l’aportació educativa a la societat

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha fet un seguiment exhaustiu del primer dia de classe de l'alumnat valencià

Ja ha començat el curs a la Comunitat Valenciana, i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha fet un seguiment exhaustiu del primer dia de classe.

En aquest curs 2020-2021 hi ha una previsió de 794.243 alumnes, uns 4.000 més que en el curs anterior.

Segons ha indicat el conseller d’Educació, Vicent Marzàtornem amb la màxima seguretat possible i amb la certesa que és més necessària que mai l’aportació educativa a la societat. L’alumnat es mereix tornar a les aules després de sis mesos, en un inici de curs marcat per la seguretat a les aules, on haurem de superar molts entrebancs, però fa mesos que estem preparant aquest moment i volem agrair el treball ingent fet per la comunitat educativa valenciana“.

Marzà ha valorat que el primer dia de curs ha sigut positiu i que s’ha acomplit al màxim, per totes les parts, la corresponsabilitat d’assegurat el retorn a les aules de manera segura. A més ha afegit que: “necessitem continuar així, seguint les pautes marcades per a complir les mesures de seguretat, protecció i higiene establertes”.

Perquè tot l’alumnat torne a les aules amb seguretat, la conselleria ha fet una inversió extraordinària que ja supera els 207 milions d’euros, i té com a objectiu desenvolupar aquelles mesures de prevenció que han dictat les autoritats sanitàries.

En total, s’ha augmentat en 438 euros la inversió per alumne i s’han contractat a 4.374 docents, perquè els 1.845 centres educatius valencians públics compten amb professorat suficient per a baixar les ràtios, i permetre fer més de 3.000 desdoblaments de grups necessaris per a garantir la distància de seguretat i crear grups estables de convivència de 20 alumnes en Infantil i Primària.

També s’han contractat 3.000 nous monitors i monitores de menjador per a poder fer més torns i que l’alumnat puga dinar a l’aula i així assegurar que es mantinguen les distàncies de seguretat.

La conselleria va llançar la setmana passada una web en la qual es poden consultar totes aquestes qüestions. Aquesta web és aulasegura.es.

Font: Redacció./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *