lasarga

Tots els centres escolars de Gandia oberts en l’inici de curs

Enguany hi ha 11.197 alumnes matriculats, més 2.147 que són dels centres de Formació Professional

La regidora d’Educació, Carmen Fuster, i la regidora de Sanitat, Liduvina Gil, han fet un balanç sobre l’inici de curs, i han destacat que tots els centres escolars, d’infantil, primària i secundària han començat oberts.

Segons ha explicat la regidora d’Educació, s’ha mantingut contacte amb els responsables dels centres educatius, i han informat que els accessos s’han realitzat sense aglomeracions.

Tenint en compte que la pluja podria haver complicat l’hora de l’entrada, el resultat i el protocol que hem establert conjuntament amb els centres escolars i la Policia Local i Protecció Civil, ha funcionat correctament“, ha afegit Fuster.

Enguany, hi ha 11.197 alumnes que s’han matriculat en els centres de la ciutat, i a més 2.147 més dels centres de Formació Professional, la qual cosa indica un increment de 169 alumnes respecte al curs passat.

La regidora ha volgut agrair la tasca de tots els que han estat treballant per a aconseguir que es puga iniciar aquest curs amb total seguretat i ha incidit en el fet que: “hem de millorar un poc la manera en què gestionem l’arribada dels xiquets amb els pares per evitar alguna aglomeració i ací la Policia Local, Protecció Civil, i els informadors de l’Ajuntament han fet una gran tasca“.

Fuster també va defensar l’educació presencial: “Els xiquets i xiquetes i els nostres joves necessiten estar a les escoles i els instituts perquè els col·legis tenen un component molt important de socialització que tots els necessiten“, i ha afegit que: “Crec que la corresponsabilitat funcionarà perquè els pares I les mares ho estan demostrant i la resta d’agents implicats estan treballant molt“.

Per la seua part, Liduvina Gil, ha volgut enviar un missatge clar: “No estigmatitzem els casos que puguen sorgir. Hem de tindre molta cura per evitar l’estigmatització dels centres escolars i els alumnes que es puguen veure afectats per la Covid-19“.

La regidora de Sanitat ha explicat que les 61 persones que componen el personal de la xarxa municipal d’escoletes han superat favorablement les PCR que les han fet abans de l’inici de curs. “Tots els resultats han estat negatius i els vam tenir ahir per la qual cosa reduïm el temps de possibles contagis“.

Els pares i mares dels alumnes matriculats en les Escoletes poden portar-los amb total tranquil·litat, ja que tot el personal ha treballat en un pla de contingència que està donant els seus resultats“, ha volgut tranquil·litzar Gil.

La responsable de Sanitat en l’Ajuntament de Gandia, ha volgut incidir en què: “de res val que s’establisquen protocols i plans de contingència en els centres si no es respecten les normes quan l’alumnat surt de les escoles“.

Per a finalitzar, Liduvina Gil ha informat que sí que s’ha produït una incidència en un centre, ja que un professor va donar positiu. En aquest moment la Conselleria de Salut Pública i la d’Educació van activar el protocol de seguiment i rastreig dels contactes d’aquesta persona. “Hem de tenir en compte que al llarg de l’any aquestes situacions es produiran però la ciutadania ha de saber que hi ha plans establerts per a aquests casos“.

Font: Redacció./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *